San Diego

Door Sylvia van Buchem - 11-07-2014 07:22

Op maandag 7 juli aangekomen op de KOA camping in San Diego. Een hele mooie camping met zwembad, speeltuin en grote “full hook-up” plekken. De kampeerplek bestaat uit een aantal grote betonnen platen waar je de camper op zet. Dan water en elektriciteit aansluiten en klaar. Naast het beton ligt groen gras met een picknicktafel en bbq.

De volgende dag lekker op de camping gebleven. Alleen even naar de supermarkt om boodschappen in te slaan. Het viel eigenlijk best wel mee om dat met de camper te doen. Het lijkt een beetje op een franse supermarkt, alleen zijn hier de eenheden groter. Geen wonder dat Amerika een gewichtsprobleem heeft.

Woensdag 9 juli, we zitten al goed in het ritme en hebben weinig last van het tijdsverschil gehad. Als we wakker worden eerst even koffie halen in het winkeltje. Ook hier drie maten: small, medium en large. Small is voor onze begrippen al een sloot koffie. Vandaag naar Seaworld. Net zoals in Disneyland is alles goed georganiseerd. Voor binnenkomst wordt eerst de inhoud van je tas gecontroleerd en bij de entree wordt een scan van je vinger gemaakt. Dit doen ze trouwens ook bij de douane als je het land binnenkomt. Eerst naar de Orka-show. Indrukwekkende beesten. Het leukste is als ze met hun staarten de eerste twaalf rijen nat maken. Opvallend was dat voordat de show begint de speaker vraagt of alle bezoekers die militair zijn of zijn geweest gaan staan. Vervolgens applaudisseert de rest voor deze mensen. De rest van de dag naar de dolfijnen- en zeeleeuwen show geweest, haaien bezocht, aquariums gezien. Nederland speelde die dag de halve finale. Na de wedstrijd met spanning even internet gecheckt; helaas verloren.

Donderdag is de laatste dag in San Diego. ’s Ochtends lekker gezwommen en ’s middags naar de binnenstad van San Diego. Hier met de Old Town Trolly (lees, stadtoeristenbus) een rondrit door de stad gemaakt. Het is een erg mooie en gemoedelijke stad. In de haven is de Amerikaanse marine nadrukkelijk aanwezig met een gedeelte van haar vloot. Midden in de stad ligt het vliegveld met 1 landingsbaan, zodat er iedere 90 seconden een vliegtuig landt of opstijgt. Na een wandeling langs het water weer terug naar de camping. ’s Avonds nog voor de camper gezeten en nagenieten van de mooie dag. Op naar Las Vegas.

Reacties

Dolly 11-07-2014 12:25 {{button-22705}}

Ik begin nu toch wel een beetje jaloers te worden. Dat klinkt wel heel leuk allemaal. Ook heel leuk voor de kids.

Peter, Marjan 11-07-2014 13:10 {{button-22711}}

Wij zijn het met Dolly eens ook wij worden jaloers.

Hadiewan 12-07-2014 19:30 {{button-22752}}

Hi hi ook het log gevonden😊 goed te lezen dat jullie het zo heerlijk hebben. Hier voorbereiden op de troostfinale.

Germaine 12-07-2014 19:51 {{button-22756}}

Hoe vinden de kids dat gereis? Wat eten jullie zo'n beetje? Wij vonden het lastig spullen vinden met die grote verpakkingen aten we vaak dagen hetzelfde :-(
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan