North Cascades NP

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vandaag lekker in het zonnetje ontbeten en daarna op pad. Nee, de Tom Tom hoefde niet aan, er was maar een weg naar het North Cascades NP. Maar na de nodige mijlen rijden werd de weg erg smal, geen tegenliggers meer etc. We bleken  in het Okanogan NP terecht gekomen te zijn. erg mooi, maar niet de bedoeling.  En zie dan die ruime 30 voeten maar weer eens de andere kant op te krijgen. Dit lukte zonder bloeddrukverlagende pilletjes te hoeven uitdelen.

Dus ne een uur rijden waren we weer terug in het inmiddels zeer wilde Winthrop. Daar konden we toch de juiste weg (de 20) vinden. Het was zeer rustig op de weg en langzaam liep de weg omhoog, dit tot grote vreugde van Shell, Exxon en alle andere benzineslijters. De 10 cilinders hadden er duidelijk zin in. Na klein uurtje rijden kwamen we op een schitterende pas uit (ca.1800 m), waar enorm veel sneeuw lag ( meter of tien!). Gelukkig was de weg geheel sneeuwvrij. Er kwam zelfs nog een skieer naar beneden. Ook het uitzicht vanaf de pas was magnifiek.

Vanaf de pas rijd je het park in, waarvoor niets betaald hoefde te worden. Vanaf verschillende plaatsen kon je de RV mooi neerzetten en van een mooi uitzicht genieten. Bij de Diablo dam zijn we een eindje gaan wandelen richting de dam. Bij de dam bleek een heel (spook-)dorp te zijn inclusief snackbar en wachtlokaal.  Er hing nog een prijslijst bij de snackbar waaruit op te maken viel dat hij al wat jaartjes oud was. Er stond zelfs een Bearclaw op het snack menu. Hoewel het natuurlijk mogelijk was dat na het kloppen op het dichte lak van de bar er een chinees zou verschijnen met "Sambal bij?" Hebben we er maar niet op gegokt. We konden dwars door de centrale lopen, uiteraard alle waarschuwingsborden serieus nemend, wat een aparte ervaring was. De dam was oud maar bleek niet direct te gaan bezwijken. 

Even verderop in het park was een schitterende waterval te zien. Deze kwam enige hondern meters naar beneden in een nauwe kloof, erg mooi. Daarna zijn we verder gereden naar het visitor centrum. Daar hebben we de lokale herintreder uit zijn middagslaapje moeten rukken, want Ineke had een dringende behoefte om in de natuurwinkel te shoppen. De beste man had duidelijk geen bezoek verwacht.

Achter het centrum was een trail aangelegd naar een mooi uitzichtspunt. Het was wel zeker 100 m lopen en we waren blij dat op de graad nauwkeurig de inclinatie van het pad (0-3%), de breedte op de inch nauwkeurig en de gemiddelde scheefligging werd gecomuniceerd. Erg handig om rollator en scootmobiel op in te stellen als je deze helse route zou gaan nemen.

Het park is met de auto niet erg groot, maar toch leuk, echter dit keer geen beest gezien, op de roodborstmerel, de reuzenmier en de lachspreeuw na dan. We zijn verder doorgereden naar Burlington waar we op een prachtige parkachtige KOA zijn beland met indoor pool (hierover morgen meer). We hebben bij de Safeway geshopt (ruim 9 dollar korting met de member card!), en heerlijk wat ribjes en een halve koe ge BBQ'd. Erg lekker. Kortom een alweer aangename vakantiedag.

Morgen Boeing dag.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan