Wilder kan het niet worden

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Na een ietwat verstoorde nachtrust zijn vertokken naar het North Cascades NP, eerst via highway 2, daarna hwy 174 etc. Een prachtige weg, met alweer mooi weer. Via een mooie stuwdam verder gereden richting de Columbia rivier. Halvwege moesten we stoppen bij een lieftallige dame die de start van wat road works markeerde. Zij stond er wat nerveus bij, en trecht bleek later, eerst was er een zwarte beer haar pad gepasseerd en even later bleek een grizzley de werkzaamheden verstoord te hebben. Mar gelukkig mensenvlees stond niet op het menu en na een klein kwartiertje kon het Stop bord worden omgedraaid en konde we achter een follow me auto langs de werkzaamheden.

Verderop zijn we gestopt bij de Chief Joseph dam. Dit is een van de grootste waterkrachtcentrales van de VS. Erg mooi om te zien. Even verderop bij een enorm fruitgebied (appels en...kersen) zagen we bold eagle in de vlucht boven een meer, erg indrukwekkend. 

Via een mooie weg hwy 20, kwamen we tegen de avond aan bij, alweer, een KOA camping. Dit keer bij Winthrop. Alweer een prachtige, parkachtige camping waar we allerhartelijkst óntvangen zijn.  Lekker een kipptje opgewarmd met piepertjes uit de oven en doppertjes. Vervolgens zijn we naar het stadje gewandeld, we waren te laat voor de laatste bus, maar de ruime mijl bleek net te doen....Onderweg nog een blacktail hert gezien, heel dichtbij. Het plaatsje Winthrop was inderdaag geheel in Old Western stijl te zijn gebouwd. Alleen je kon er een kanon afschieten, er was werkelijk niets open behalve de saloon. Uiteraard even naar binnen gewipt. Wat bleek, men maakte er zelf bier en de double blond smaakte niet verkeerd. Dat vonden de locals blijkbaar ook want zij bewogen zich wat minder vast door het etablissement als ze zich een korte pauze getroostten tijdens het bekijken van de onvermijdelijk honkbalwedstrijd (New York Yankees tegen Seattle Mariners overigens). Maar ook hier ging, godbetre het, om 9 uur het licht uit. Terwijl om ons heen de stoelen en barkrukken op de tafel gezet werden en de vleor werd aangeveegd, leegden we maar rap het glas. Het afrekenen bij de, uiterst vriendelijke, serveerster viel niet tegen. Weer terug gewaggeld naar de camping waarbij het opviel dat de dames prima lopen op alcohol, waarna we heerlijk hebben geslapen na een avondje van dit zeer Wilde Westen.

Reacties

Ans A long time ago

Alvast bedankt voor het foldertje van Glacier.
Geniet rustig verder. Je bent u in voor ons wel heel bekend gebied, inclusief de KOA's. Winthrop kan ook heel druk en gezellig zijn op een zondagmiddag.
Groetjes ook van Janis.

Ans

Marina Nieuwenhuizen A long time ago

Leuk om de verhalen te lezen, je bent een begaafd schrijver dus zeker je roeping gemist :)

Hier gaat alles goed met jullie "kinders", eten, spelen en slapen goed en ze zijn superlief
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan