En de rest van de big five....

Door W.P. Gravesteijn - 08-06-2014 06:43

Vandaag zijn we alweer toe aan de laatste dag in het fantastische Yellowstone. Na  een strak ontbijtje zijn we naar de noordkant van het park gereden. Het is opnieuw heerlijk weer en de eertse stop is nu de noord rim van de uper falls van de rivier de Yelowstone. Via een steile trail naar beneden kwamen we tot vlak bij de waterval. Fantastisch wat een geweld het vele water ontketende. De waterval doorsneed een enorme massieve sneeuwplak van zeker een meter of 10 dikte. Heel mooi om te zien. Na een stevige klim weer naar boven, waarbij de jaren beginnen te tellen (of gewoon een gebrek aan conditie) zijn we een stukje verder gereden naar de lower falls. Wederom een steile weg naar beneden maar een fantastisch uitzicht op de andere grote waterval in de Yellowstone rivier. Het pad omhoog was nog steiler dan het vorige, maar ook dit hebben we weer gescoord. Het was overal behoorlijk druk, het parkeren van ons gevaarte ging elke keer maar net.

Boven had je ook een prachtig uitzicht op het diepe dal, met prachtige kleuren. Ook had je mooi uitzicht op een nest van de Osprey (havik). We mochten van een lokale biologe door haar enorme kijker kijken en ze wist ons te vertellen dat het broedse paar drie eiren had weten te leggen. Een te weinig voor ons ontbijtje., jammer.

Dus verder gereden naar een andere mooie waterval bij Canyon village, onderweg de nodige bizons en een roedel herten gezien. Rap wat foto's gemaakt en weer door naar Mammoth hot springs. En onderweg daar naar toe, jawel de big five nagenoeg kompleet, kruiste een zwarte beer ons pad. Het rustige beest veroorzaakte een ware verkeerschaos maar we hebben zonder schade deze ontmoetingsplaats weer kunnen verlaten. 

In Mammoth is een prachte kalkafzetting in diverse plateaus met de fraaiste kleuren en watervalletjes. Magnifiek om te zien. Ook hier was het oppassen om niet op de meest fantastische lenzen van onze Japanse collega toeristen te worden gespietst. Hier hebben de Amerikanen nog geen waarschuwingsbordje voor, verbazingwekkend. We hebben een mooie wandeling langs alle poeltjes met de meest fantastische kleuren gemaakt. Het werd al wat later en we moesten nog een stukje naar de volgende camping. Op weg daar naar toe hebben we nog even een kudde herten bewonderd die elke avond het centrum van Mammoth in bezit nemen. Stukken van het dorp worden met linten afgezet voor deze beesten (de Elk in dit geval).

Via de noorduitgang bij Gardiner hebben we het prachtige park verlaten en zijn we naar de KOA camping in Bozeman gereden. Het aanmelden ging wat stroefjes, de wat oudere herintreedster had wat moeite met de moderne techniek. Haar mannetje die achter har stond wist op gepaste wijze haar te vertellen wat ze niet goed deed om daarna wijselijk zijn mond te houden, een bekend tafereel in diverse families overigens. Het waaide op de camping als een malle, waardoeor het BBQ'en beperkt bleef totw een heerlijk biefje. De Lloyds ribjes moesten in de magnetron. Daarna zijn we lekker gaan slapen, op An na die had angstdromen van afbrandende campins en RV'S door rondvliegend gloeiend BBQ spul. Ook daar zijn pilletjes voor.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie