Dag 56 - 62

Door Lief & Jos - 26-06-2014 02:02

Mount Rainier – 8 juni

Het waait hard; de frisse ochtendduik in het meer vervangen we door een stevig ontbijt. Onder een geïmproviseerd afdak, voor onze camper, ontwaakt een vader met zijn 2 kinderen. De grote indiaanse trom in hun midden. Alsof het een dagelijks ritueel is, lopen zij naar het meer voor een verfrissend bad. Verwend als we zijn, kijken we vanuit onze winddichte schuilhut, naar dit natuurlijk schouwspel!

We rijden richting Mount Rainier, een 4000 m hoge imposante vulkaan.

Het landschap wordt groener en al snel rijden we tussen hoge Douglassparren.

Op de Chinookpas ligt de sneeuw nog metersdik (er wordt nog geskied).

In het park vinden we een prachtige camperplek (Ohanapecosh), naast de rivier. Voor jullie eentonig, voor ons des te leuker ….. we sprokkelen hout enz... !

Mount Rainier – 9 juni

Wandelen in de cave of Patriarch tussen 1000 jaar oude Douglassparren, tot 80 m hoog! Toen Columbus in Zuid Amerika landde waren deze bomen al 500 jaar oud!!

Een rit langs de vulkaan, die nog actief is (overal zie je waarschuwingsborden) leidt langs verschillende smalle diepe kloven, uitgesleten door het snelstromend glestjerwater.

Elk jaar proberen vele bergbeklimmers de top te bereiken … weinigen slagen in hun opzet!

Aan het infocenter zien we, door de verrekijker, enkele groepjes, als mieren, tegen de witte wand opklimmen. Even later dalen de wolken en verdwijnen ze in een dikke mist!

In Cougar Rock, aan de westkant, zoeken we een camping. En ja, we doen het weer!

 

Astoria – 10 juni

Het is zwaar bewolkt. We rijden westwaarts, naar de Stille Oceaan.

Vanaf Longview volgen we de Columbiarivier, net als Lewis en Clark zo'n 210 jaar geleden...

Astoria is een leuk havenstadje, met rijk verleden. Ooit een centrum van visvangst. Verschillende visverwerkingsfabrieken zijn verbouwd tot eethuizen en cafés. Een 100 jaar oude 'tingelende' tram brengt je voor 1$ door het hele havengebied (historische uitleg inbegrepen). Wil je hem doen stoppen, zwaai je met een dollarbiljet in de hand, zoniet zwaait de bestuurder terug, en rijdt door!

We eten een lekkere 'fish and chips' in het Wet Dog Café (ook brouwerij).

Op zoek naar een slaapplek, ontmoeten we toevallig Roger. Hij is niet van de streek, maar trekt al 5 jaar met zijn pick-up rond.

Hij verwijst ons naar de parking van de Safeway (winkel).

“Zet je maar naast mijn pick-up, die met die groene kano op het dak.”

Ooit was hij gevechtspiloot, heeft de halve wereld gezien en toert nu door Amerika.

In onze camper plooien we de landkaarten open, met potlood omcirkelt hij plekken waar je goedkoop (of gratis) kan overnachten en eten!!

Op de parking horen we luid gebrul. In de haven vechten zeeleeuwen, met veel kabaal, om een slaapplekje op een van de steigers.

 

Astoria – 11 juni

We ontbijten aan het Maritiem Museum en steken daarna de 5 km brede monding van de Columbiarivier over via een imposante brug.

In het Lewis en Clark museum wordt hun volledige expeditie levendig voorgesteld, een prachtige documentaire sluit het geheel mooi af.

Terug in Astoria stellen we onze camper op de proef met een steile klim naar de Astoria kolom. Deze 38 m hoge zuil is bedekt met afbeeldingen van de geschiedenis van de regio. Na een klim van 164 treden hebben we een prachtig zicht op de omgeving.

Kinderen laten vanop de top lichte houten vliegtuigjes naar beneden die, eens gevangen door de wind, soms een lang parcours afleggen; enkele blijven in de bomen hangen.

Dan hollen ze naar beneden, recupereren er zo veel mogelijk en klimmen weer 164 trappen naar boven voor een nieuwe vlucht! Jeugd, vol van energie!

We bewonderen de mooie Victoriaanse huizen. In deze streek wonen vooral Scandinaven van oorsprong (wat je ook merkt aan de bouwstijl), blijkbaar zochten de eerste pioniers mekaar op in een bepaalde streek en werd er ook enkel getrouwd met landgenoten!

Ons slaapplekje op de Safeway parking is nog vrij. Voor 1 $ nemen we de laatste tram nog eens naar het centrum. Vandaag Steakdag in 'The Wet Dogs'. Heerlijk!

Op de terugweg horen we de tingelende tram: er is een nieuwe chauffeur in opleiding. We krijgen een gratis rit tot aan onze parking.

 

Highway 101 – 12 juni

Deze weg volgt de volledige kust tot Zuid Californië en voert langs mooie visserdorpjes, Nationale Parken en enkele grote steden. Ik schat dat ze zo'n 3200 km langs is.

In Cannon Bay, met zijn hooiberg-rots (70 m) in de zee ontbijten we. Het is killig, zwaar bewolkt met af en toe een regenbui …. onze eerste plensdag!

Pacific City, Garibaldi: minder pittoresk dan onze haventjes …. toch hebben ze ook hun charme.

We eten er fish and chips.

In Newport, slapen we aan de grote (jacht)haven, voor 18 $ op een 'droge parking' (geen water en stroom). De douches en wasmachines/droogkasten mogen we gebruiken. Lief verft haar haar en 3 uur later verdwijnen we onder vergewassen lakens naar dromenland. De druilerige dag is al gauw vergeten.

 

Highway 101 – 13 juni

De hemel zit nog dicht, maar het is droog.

We rijden langs vuurtorentjes, om ter mooist. Hier en daar zien we zeeleeuwen op de rotsen.

Aan 'Sea Lion Cave' dalen we af naar de grootste zeegrot ter wereld. Op de rotsen liggen zo'n 150 zeeleeuwen. De buls vechten om de heerschappij: met hun scherpe tanden bijten ze mekaar in de nek en de flanken. Het water kleurt rood van het bloed. De vrouwtjes kijken toe.

Tenslotte druipt de aanvaller af, de rust is weergekeerd.

In Charleston kopen we verse vis en drinken een pint in het (enige) visserscafé.

Aan het Florasmeer zien we na 2 dagen de zon weer ondergaan. Morgen beter weer!!

 

In 1910 lokte een projectontwikkelaar zo'n 400 mensen naar dit meer. Hij zou een mooie jachthaven bouwen en via een korte geul zou men snel de open zee kunnen bereiken. Er was al een lokale krant opgericht, een eigen postkantoor.

Toen de werken startten bemerkten de ingenieurs dat het meer veel te hoog lag, het zou leeglopen. Het project werd opgedoekt!!

 

Hihgway 101 – 14 juni

Een heerlijke douche, ontbijt in open lucht, de verswatertank gevuld, de andere geledigd, de zon in het oosten … we kunnen op weg.

In Cape Blanco bezoeken we een riante houten villa, in 1900 gebouwd door een Ierse boerenfamilie. De sierlijke pracht en praal vloeken met de ruige kustomgeving. De gids vertelt dat het puur een kwestie van prestige was om bij de hogere Ierse burgerij te kunnen behoren.

In Port Orford eten we garnaaltjes en vis. De haven is leeg, alle vissersboten worden elke dag, vanop de kade, te water gelaten. Na de vangst worden ze weer allemaal op het droge gehesen!

In Redwood NP zijn alle campgrounds volzet. We wijken uit naar een National Forest aan de Sand Creek.

Reacties

mise 26-06-2014 08:58 {{button-22182}}

Denk eraan Amerika deze mensen komen terug

Lisette 28-06-2014 21:29 {{button-22259}}

Ik denk dat jullie de blog in België zullen moeten afwerken??
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan