Grand Canyon en meer ..

Door J,E,J,P Oterdoom - 17-07-2014 07:19

Na Monument Valley zijn we via de Cameron Trading Post naar de Grand Canyon gereden.  Onderweg er naar toe zagen we al de kleinere kloven, welke zijn ontstaan door de Little Colorado River. We reden naar de South Rim en onderweg stonden er allemaal auto's langs de weg en mensen met fototoestellen richting het bos. Wij ook gestopt en daar graasde een grote Eland ( Elk) , een prachtig beest!  Na het beest te hebben gefotografeerd zijn we doorgereden en gestopt bij de Desert View. Daar konden we het prachtige uitzicht aanschouwen! We hebben al zoveel moois gezien maar de Grand Canyon is ook weer fenomenaal. We zijn daarna snel naar onze camping gegaan, het Trailerpark vlakbij Marketplaza om op tijd te eten om voor kwart voor acht bij een uitkijkpunt te zijn  voor de sunset! Helaas begon het nogal te betrekken. Onderweg naar het uitkijkpunt ontmoetten we nog wat elanden, erg leuk,ze lopen gewoon rond. Op de plek zaten meerdere mensen, sommigen met statieven, groepen jongeren met eten of stelletjes met een  flesje wijn, erg gezellig. De zon was gelukkig nog sterk genoeg om toch nog een redelijke ondergang te kunnen meemaken. Was een leuke belevenis zo met elkaar daar te zitten. Bijzonder moment. Toen we terug kwamen begon het flink te regenen en te onweren, pff wat kan het daar tekeer gaan..

De volgende ochtend hebben we nog de shuttle bus genomen naar Hermits Restaurant , allemaal mooie uitzichten en nog uitgestapt bij Hopi point waar je uitzicht hebt op de Colorada River. Deze rivier heeft de Grand Canyon uitgeslepen gedurende miljoenen jaren, erg indrukwekkend. Je kunt vanaf dat punt de Colorado River bereiken in 3 dagen lopen! Mocht je dit willen, wachttijd 2 jaar ;-).
Als je zo de kloof in kijkt dan lijkt het niet zo ver maar schijn bedriegt dus.   

We hebben erg genoten van dit wonder der natuur! 

We lopen goed op schema met de reis dus hebben even georiënteerd wat we nog graag willen zien in de buurt. We zagen op de kaart de Meteor Crater vlakbij bij Winslow. De jongens leek dit ook leuk dus zijn we die kant opgereden, en bij dit park was een RV camping. Lekker rustig en heb zelfs nog even een machinewas daar gedraaid. Echter moest dit binnen drogen want er kwam weer een flinke bui aan. Het weer is nogal onbestendig op dit moment.
Vanochtend de krater bezocht. Was interessant. Dit is wereld's best bewaarde meteoriet inslag. Geleerden hebben ontdekt dat ongeveer 50.000 jaar geleden een vermoedelijk 300.000 ton zware meteoriet met een snelheid van meer dan 60.000 km/uur op aarde terecht kwam en een krater met een doorsnee van 1,6 km ( 20 voetbalvelden) en een diepte van 170 m veroorzaakte. Dit maanlandschap is al jaren in gebruik als trainingsarsenaal van de NASA. Was een leuke ochtend. We zijn daarna naar het dorpje Winslow gereden en op de foto gegaan met de bronzen gitaarspeler die daar geplaatst is naar aanleiding van the Eagles song, Take it easy. Omtrent de tekst: Well, i was standing on a corner in Winslow, Arizona.. Helemaal leuk dus. 
We rijden nu naar Lake Havasu  ( inmiddels 1823 Miles / 2916 km op de teller staan) en gaan straks nog even een stukje cruisen over the Mother road, to get our kicks on the route 66! Yeah :) 

Reacties

Jur 17-07-2014 07:20

PS pauper veel vliegen hierzo.

oma,opa 17-07-2014 09:58

arme Jur en hoe wordt het dan met Jan??? (vliegen)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie