Monument Valley

Door J,E,J,P Oterdoom - 16-07-2014 07:20

Gisteren via Page ( niet aangedaan) en Lake Powell naar Monument Valley gereden. Bij Lake Powell gestopt bij de Glen Canyon dam. Het visitorcentrum bezocht,informatie verkregen over het ontstaan van de dam en over de vondst van een dinosaurus.
Daarna verder gereden naar Monument Valley. Monument Valley ligt op de grens van Arizona en Utah en wordt geëxploiteerd door de Navajo indianen. Enkele miles voor het park passeer je het plaatsje Kayenta, waar duidelijk wordt dat we in een heel ander gebied terecht komen. Leuk om te zien. We hadden onderweg de camping al gereserveerd want veel campings zijn daar niet. 
We kwamen aan en zagen in de verte de bekende buttes ( vrijstaande ,smalle hoge rotsformatie met steile zijden en vaak spitse pilaren). De adrenaline begon bij iedereen te stromen want hier hadden wij ons ook erg op verheugd. De cowboy laarzen , de hoed en de lasso hadden we al in de hand( bij wijze van dan ;-). We hebben uit de verte vele shots gemaakt maar omdat het alweer laat was ( een dag vliegt voorbij) eerst maar naar  Gouldings camp park. Jongens weer een duik genomen en daarna de bbq aangedaan. Het was weer een heerlijke avond in een prachtige omgeving.

Vandaag relaxt opgestaan en het park in gegaan. Helaas mag je er niet door met de camper vanwege het slechte wegdek, maar vanaf het visitorcentrum geweldige shots kunnen maken, echt super gaaf om daar te zijn. De panfluit uit Once upon a time in the West zou je bijna kunnen horen :). Al met al weer vele indrukken opgedaan en weer een item van mijn ( Erna)  Bucket list kunnen afstrepen!

Nu verder naar The Grand Canyon! 

Reacties

Ans 16-07-2014 08:48

Leuk verslag en ik zie ook weer supermooie foto's. Veel te genieten dus!!!!

Irene 16-07-2014 09:35

Heel erg leuk om 's ochtends onder het genot van een kopje koffie een verslag van jullie mooie reis te lezen. Prachtige foto's ook, echte klassiekers, wat is het daar mooi. Kan me voorstellen dat de dagen te kort zijn op dit moment, geniet ervan! Groeten van ons allemaal!

opa oma 16-07-2014 11:35

wat bijzonder,wat een geweldige belevenis voor jullie, super en mooi dat wij zo mee kunnen genieten.

Harma 16-07-2014 23:45

We reizen heerlijk met jullie mee! Super genieten voor jullie!

Frans 17-07-2014 17:10

Leuk hoor!
jullie houden het netjes bij op de blog, knap!

geniet nog even door!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie