27 mei 2013 Hungry Horse Dam en Glacier NP

Door Anki Riteco - 28-05-2013 06:42

Vandaag doen we het lekker rustig aan. Omstreeks 9 uur zijn we goed wakker en na het ontbijt gaan we op zoek naar een supermarkt voor wat boodschappen.

Ben tankt de auto vol en we kunnen vertrekken. Voor het eerst heb ik me niet echt voorbereid, dus ik laat het vandaag gewoon maar eens gebeuren.

Het is Memorial Day. We rijden langs een begraafplaats en nemen een kijkje, naar hoe de Amerikanen hun dierbaren eren. Ik dacht dat Memorial Day vooral voor gevallen militairen was. Maar ook op de plaatselijke begraafplaats is het druk en men legt vooral blauwe bloemen neer en steekt de Amerikaanse vlag bij het graf. Ontroerend om te zien, hoe mensen rouwen om hun dierbaren.

Daarna slaan we af naar de Hungry Horse Dam, bij het Fleathead Reservoir. Een prachtige locatie,

we dubben even of we de weg naar Polson nemen, of toch ons plan om het Glacier NP te bezoeken. We blijven bij hetgeen we van plan waren. We kopen een NPP voor 7 dagen, en rijden naar het bezoekerscentrum in Apgar. Daar horen we dat de Going to the sun Road gesloten is, niet alleen vanwege de sneeuw, maar ook wegens onderhoudswerk. Dat wisten we echter al. We rijden tot Silver Creek en picknicken daar heerlijk aan de rivier. Het weer is zalig! Ben geniet er even van.

De flaethead river is een snelstromende rivier, die door zijn hoogteverschillen mooie watervallen heeft. Prachtig om te zien hoe hij zich door de uitgesleten stenen zijn weg baant.

Wij gaan ook op zoek naar de trail. Maar zo gauw als we het bos inlopen staat er weer zo'n bord, hoe gevaarlijk beren zijn (Killing bears!). Dan begint het bij mij al te kriebelen. Ben heeft hier geen last van, hij oefent al zijn zintuigen. Het pad is mooi uitgezet en voert langs de rivier omhoog. We nemen een afslag, die volgens ons de juiste was, maar kwamen in een dicht bos uit.

De weg wilde maar niet naar rechts buigen en we gingen dus steeds dieper het bos in. Dan heb je aan mij geen goede meer. Ben zag geen gevaar, maar ik heb hem op zijn gemoed gepraat en we zijn teruggelopen en langs de weg terug naar onze auto. Het voelt als verzaken, maar ook een beetje als opluchting. Leuk hoor zo'n beer, maar tijdens een wandeling kom ik ze liever niet tegen.

Op de terugweg, stoppen we nog even bij een strandje aan Lake Mc. Donald. Heerlijk om te genieten van het mooie weer. In de verte ziet de lucht gitzwart.

Maar wij hebben hier geen last van. Even heerlijk genieten van het buiten zijn en het prachtige meer.

Vanavond gaan we lekker junk food eten, zoals de meeste Amerikanen lijkt wel. Het stikt hier van de ketens zoals Pizzahut, Subway, Mac. Donalds, KCF etc. etc. Het was inmiddels alweer 6 uur geworden. 

Morgen weer een lange trip, want we moeten de afstand naar Yellowstone overbruggen. Ik hoop dat het een mooie route is.

Truste en tot morgen dikke kus X,

 

Reacties

Maria 28-05-2013 08:04 {{button-12456}}

Wat fijn dat jullie nu eindelijk mooi weer hebben. Geniet ervan!

yoelle 28-05-2013 14:10 {{button-12473}}

Gelukkig mooi weer! Wij hebben net een verrassing geregeld als jullie thuis komen :) xxxxx

Anki Riteco 28-05-2013 15:33 {{button-12474}}

Hey maria, ja heerlijk maar niet lang ik kijk net naar buiten en het regent alweer haha.

Anki Riteco 28-05-2013 15:37 {{button-12475}}

Yoelle, oei wat spannend en leuk. Nog een groter plezier om jullie weer te zien! Ik verheug me er nu al op en ben wel een beetje nieuwsgierig!

Anki Riteco 28-05-2013 15:40 {{button-12476}}

Papa weet het! Je hebt een zonnebank geregeld haha

Arend en Loes 28-05-2013 15:54 {{button-12477}}

Naar Yellowstone NP zijn het inderdaad een heleboel -mooie- mijlen (en wij kunnen het weten).
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan