13 juli 2013

Door Wim de Rijke - 15-07-2013 22:52

Vandaag camper ophalen. Helaas worden we pas om 12.30u opgehaald voor een shuttle naar het verhuurbedrijf. Daarvoor moeten we 20 minuten naar een ander hotel lopen met volle bepakking. Dat lijkt niks, maar vandaag is het warm en de weg is behoorlijk heuvelopwaarts. Eerst een leuke anekdote bij het ontbijt. Zitten we te ontbijten in onze riante ontbijtzaal, komt er opeens een zwerver binnen, die begint allerlei croissants e.d. uit de vitrine te graaien en schenkt zichzelf een jus en een koffie in. De man zag er zo vies uit dat Annemieke en Lisa het er nog steeds over hebben. Na een tijdje wordt de receptionist wakker en begint te vragen aan de zwerver welke kamer hij heeft. De zwerver houdt zich van de domme maar na herhaald vragen mompelt hij “the living room”. Daarna neemt hij een spurt en verdwijnt razendsnel met een paar cakejes uit het hotel.

Stipt om 12.30u worden we opgehaald en een uur later zitten we de papieren voor de camper te tekenen. We komen echter niet weg zonder een uitvoerige instructie en een video. Er hangt een poster met mogelijke schades en de kosten daarvan. Spannend. Pas om 16.00u rijden we weg. We moeten eerst nog langs de Walmart om eten en spullen te kopen. Eenmaal in de supermarkt (waar van alles te koop is tegen superlage prijzen) pakken we de hoognodige zaken, want de tijd dringt. We moeten nog 2,5u rijden naar de eerste camping site in Yosemite Park en we willen zeker niet in het donker aankomen, want we hebben een nogal moeilijke plek (camper achteruit insteken heuvelopwaarts tussen bomen). Annemieke haalt nog onze lunch bij de Mac en Lisa en Wim gaan vast de boodschappen inladen. Dat kan direct in de koelkast en de vriezer. Ideaal zo’n camper. Om 17.00 rijden we de interstate 580 op. Even wennen aan de camper, het rijgedrag van de amerikanen en de snelheidslimiet. Wij zijn natuurlijk langzaam verkeer dus rijden we constant in de rechterbaan. Het landschap verandert langzaam van stedelijk gebied naar platteland en bergen. Het fijne van rijden in de bergen is dat je altijd vooraan in de file rijdt. We rijden door prachtige natuur en met een tussenstop komen we om 19.30u aan op de camping site.

Hogdon Meadows Camping site ligt net binnen het park. Het is een hele primitieve camping zonder faciliteiten. Aan de poort worden we verwelkomd door een ranger, die ons informeert over het berengevaar. Alle spullen met een geur moeten in de bearlocker, een ijzeren kist, die beerproof is. Beren schijnen gewoon je camper af te breken als ze iets ruiken wat ze willen hebben. Het achteruit parkeren op de plaats gaat goed. We staan welontzettend schuin. De camping site heeft 2 restrooms, die zo goor zijn dat we ze maar mijden. Schoonmaken is blijkbaar niet een primaire taak van de rangers. Gelukkig hebben we in onze eigen camper een wc en stromend water. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd gaan we slapen.

Overigens is het vanaf nu lastig om iedere dag een update te verzorgen. Niet iedere campsite heeft wifi.


Reacties

Johan&Roelien&Julia 15-07-2013 23:36 {{button-14716}}

Dank voor jullie reisdagboek en vooral, pas op voor de beren. Hier kijken wij inmiddels uit voor de wolven gesignaleerd in Luttelgeest.

Ronald 16-07-2013 09:05 {{button-14724}}

Erg leuk om vanuit Frankrijk jullie belevenissen in de USA te volgen. Het 'echte' werk begint nu: rondtrekken met de camper door de nationale parken! Heel wat anders dan die grote steden . Ben benieuwd naar jullie verdere verhalen. Mooie schrijfstijl heb jij overigens Wim!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan