11 juli 2013

Door Wim de Rijke - 12-07-2013 17:09

We zijn om 14.00 uur, met een uur vertraging vanwege harde wind, veilig geland op San Francisco Airport. Het geeft een beetje een vreemd gevoel dat op dezelfde landingsbaan nog geen week geleden een vliegtuig gecrashed is. Ons hotel ligt aan Lombard street, dat bekend is vanwege de hele steile en kromme straat. Toen we het hotel binnenkwamen wist direct de hele buurt dat we er waren. Nadat we onszelf hadden geplaatst in een soort goederenlift (wat achteraf een invalidenlift bleek te zijn) drukte Lisa op de knop van naar boven. Echter de lift bleef staan en er ging een ontzettende harde bel rinkelen. We waren verstijfd en de bel bleef maar rinkelen. Gelukkig kwam na enige tijd de manager om de bel af te zetten. Ons hotel blijkt vlakbij Fisherman's Wharf te liggen, dus daar zijn we naar toe gewandeld. Het is in SF bewolkt en heel koud (15 gr.C) en er staat een harde wind.

Inmiddels zijn we een soort vaste klant geworden van Starbucks. Ze hebben lekkere koffie, maar wel weinig zitruimte. De S hier slaat alles. We hebben de koffie maar opgedronken buiten op de trap. Het slechte weer is overigens wel een passende entourage voor Alcatraz eiland, dat voortdurend op de achtergrond zichtbaar is. De Wharf is erg commercieel, veel restaurants, winkels e.d. Pier 39 is erg leuk, Helaas geen zeehondjes te zien. Wel heel veel leuke themawinkeltjes en een optreden van een goochelaar. Gegeten bij Applebees. We zijn inmiddels gewend geraakt aan het fooiensysteem. In het begin zijn we er een keer vriendelijk doch wel nadrukkelijk op gewezen dat het gebruikelijk is om 10-15% tip te geven, dus nu doen we dat dan maar (een beetje in de richting van 10%).

Reacties

Angèle 12-07-2013 20:12 {{button-14522}}

Wat een belevenissen! En ik nog maar nadenken over een skate-afspraakje, om eens bij te praten ha ha. Nou zo kan het ook! Leuk. En toch New York en San Francisco. Ik ben benieuwd. Dat wordt een camper huren???
Nou, veel plezier en groet uit Houten!

Frans 12-07-2013 22:07 {{button-14530}}

GOed nieuws dat jullie veilig geland zijn. En wees maar niet bezorgd over het weer: verderop wordt de temperatuur zeker drie keer zo hoog! Misschien denk je dan nog met weeoede terug aan deze 15 graden...
Heel veel plezier en succes met het vinden van de juiste fooihoogte:)

Ri en Ro 13-07-2013 17:05 {{button-14577}}

Lieverds, wat een leuke verhalen! En jullie doen zo veel! Geniet van alles, veel liefs vanuit een heerlijk warm Frankrijk XXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan