Zondag 1 juli Eerste dag in New York

Door Wim Spoormakers - 04-07-2012 13:39

Om half zeven ontbijten we al. Wm was toen al een hele tijd wakker. Het is in Nederland 6 uur later, dus je bent vroeg wakker. Het hotel heeft 35 verdiepingen en wij zitten op de 22e. We hebben een mooi uitzicht over de stad. Het ontbijt is goed. Geen eieren of zo en geen bediening maar verder is alles er en het smaakt goed.

 

Om zeven uur zijn we onderweg naar Rockefeller center Top of the Rock. We lopen eerst de verkeerde kant op en moeten terug. Onderweg kopen we een trui voor Janneke en een T-shirt voor Julia. Om kwart voor acht staan we in een kleine rij voor het gebouw. We gaan met de lift naar de zoveelenzestigste verdieping. Van daaruit hebben we een mooi uitzicht over de stad.

We lopen door naar Madame Tussaud’s. Het is inmiddels al meer dan dertig graden Celsius, maar gelukkig staat overal waar we binnengaan de airconditioning aan. Madame Tussaud’s is leuk en we maken veel foto’s.We lopen richting Central Park en gaan eerst voor een lunch binnen bij een Belgisch café. Onderweg naar Central Park worden we aangesproken door Ilya, een Russische NewYorker die ons met de fietstaxi gaat rondrijden in het Park. We zien de belangrijkste plaatsen in het park en hij vertelt wat over het park en over de beroemdheden die in de appartementen rond het park wonen. Lisette, Laura, Evelien en Claire komen vandaag aan in New York. We spreken af in hun hotel en lopen even terug naar het onze voor een illegale middagsnack. We wandelen over Times Square en eten bij de Italiaan. Lekker.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan