Georgian Bay en Bruce Peninsula

Door Rob en Linda - 19-06-2012 02:15

Eindelijk weer internet (18 juni)

Vrijdag 15 juni.

Op tijd vertrokken. Het  eerste stuk voerde ons weer terug langs Toronto. Een enorme drukte, maar geen files. Zonder problemen langs de stedelijke omgeving gekomen. Verder naar het noorden, onder weg gestopt bij een provincial park om even iets te drinken.

Naar de Scenic caves gereden, nabij Collingwood. Eerst over de langste hangbrug van Noord Amerika gelopen. Hij was vrij breed en met zijkanten, dus geheel niet eng. Toen naar de grotten toe gelopen, dat was nog een hele klim. Het waren voornamelijk open kloven. Je kon ook nog door erg nauwe doorgangen. Rob heeft dit wel gedaan, maar ik niet. Veel te eng (zie afbeelding).

Nu (15 juni) staan we op een camping aan de Georgian Bay. Vlak bij het water. Het strand is alleen niet van zand, maar van een soort leisteen. Je kunt hier in de buurt ook fossielen vinden.

 In de buurt van het water zijn een hele boel steekvliegen, die zich niets van Deet aantrekken. Het is vandaag erg warm. Helaas is het water van dit grote meer een beetje te koud om in te zwemmen. Althans dat vinden wij, we zijn niet verder dan onze enkels geweest.

We staan midden in het bos, de eekhoorntjes lopen over de camping. Er zijn hier vogels, die van chips houden. We hadden een aangebroken, dichtgevouwen zak op tafel laten liggen. Toen we terug kwamen, was de zak open gescheurd en zaten de vogels van de chips te smullen.

Het is nu bijna 9 uur en nog steeds te warm om in de camper te zitten.

Zaterdag 16 juni

Via de kustweg naar Bruce Peninsula National Park gereden. Langs de hele kust staan een heleboel, mooie huizen met toegang tot de Georgian Bay. We hadden moeite om een plekje te vinden langs het water om even te pauzeren.

Hier op de camping zijn de faciliteiten minimaal (geen elektriciteit, water en douches), maar de camping ligt mooi aan Cyprus Lake. ’s Middag een wandeling gemaakt naar de baai. Via de rotsen kon je bij het strand komen (een hele klauterpartij). We zijn ook nog naar een grot geweest. Hiervoor most je een steile rots afklimmen (leek wel een beetje op een klimmuur). Maar dit was zeker de moeite waard. Het water heeft alle mogelijke kleuren blauw en groen (zie afbeelding). De rotsen rijzen vrij steil op uit zee.

’s Avonds heeft Rob zich uit kunnen leven met fikkie stoken. Het duurt wel even maar dan hadden we ook een lekkere steak van de barbecue (met sla en chips). Het was te warm om binnen te koken. Buiten kon je niet stil zitten, want dan werd je gestoken. Alleen in de buurt van het vuur bleven ze weg (dat was weer te warm). Vannacht koelde het nauwelijks af.

Alsof hij het nog niet warm genoeg had, is Rob ook nog een rondje rond het meer (5 km) wezen rennen. Daarna in bad in het meer.

Zondag 17 juni

Vandaag een stuk koeler. Helaas heeft de regen ons opgezocht (moet je maar niet klagen dat het te heet is he).

In de buurt van Tobermory een leuke wandeling gemaakt en niet al te nat geworden. Hier is de kust erg steil en loopt ook steil af in zee.

Bij Singing Sands (een moerassig stukje, naast zandduinen; hier is de kustlijn geleidelijk aflopend) een heleboel soorten orchideeën gezien. Beetje nat geworden. Lekker in de camper thee gedronken. Terug op de camping de camper netjes op 2 stenen geloosd; anders staat hij wel erg scheef. We raken al weer aardig op elkaar ingesteld met de camper.

Rob probeert toch de barbecue aan te steken. Rookt natuurlijk enorm, want alles is nat. Ben benieuwd hoe laat we kunnen eten.

Viel niet tegen, het vlees was mooi tegelijk klaar met de gebakken aardappeltjes en groenten.

Op deze camping geen elektriciteit en internet. Dus jullie moeten nog even Wachten op een bericht van ons.

Reacties

Cok Weeda 19-06-2012 21:18 {{button-6388}}

Zo leuk weer iets te horen (lezen) dus het is lekker warm, hier niet soms zon en ook wel eens regen.
Groetjes ma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan