Joshua Tree NP en Kingman Arizona

Door Marijke Plantinga - 04-06-2012 05:29

Vanmorgen vanwege de jetlag weer erg vroeg wakker, maar we hebben het nog kunnen rekken tot 06:00 uur. Joost heeft een lekker ontbijt gemaakt, gebakken ei met bacon. De zon scheen al vroeg en om half 8 was het al zo'n 25 graden. Netjes het geld voor de overnachting in de envelop in de brievenbus achtergelaten en op weg naar het Joshua Tree visitors center om een National Parkpass te halen. Met deze pas mogen we alle Nationale Parken in waar wij naar toe gaan zodat we niet overal apart hoeven te betalen om naar binnen te mogen. Nog even tanken (gaat hard met de bezine!) en op naar Joshua Tree National Park.


Dit park staat bekend om (de naam zegt het al) de Joshua Tree. En deze staat overal waar je kijkt. We zitten hier midden in de woestijn en het is er erg warm. Overal waar je kijkt zijn rotsen, zand en Joshua Tree's. Vanaf een heuvel kijk je een hele vallei met Joshua Tree's over. We hebben twee trails gelopen. Hidden valley en Barkers
Dam. Hidden Valley was erg mooi! Tussen de rotsen door langs Joshua Tree's en andere cactussen. Veel dieren gezien! Onder andere woestijnratjes, hagedissen en grondeekhoorntjes. Heb veel mooie foto's kunnen maken. Bakers Dam viel een beetje tegen. Deze trail liep naar een dam dat gebouwd is om water op te vangen voor het vee door Cowboys. Maar er viel niet zo heel veel te zien. Wel een mooie weg er naar toe en weer veel foto's gemaakt.



Het is erg heet en twee wandelingen was wel genoeg. We hebben een lekkere lunch gemaakt die we gezellig voor de camper hebben opgegeten. Vervolgens op weg naar Kingman aan de route 66, Arizona. Een rit van 4,5 uur door de woestijn. Hoe verder we kwamen hoe minder er groeide en uiteindelijk groeide er helemaal niets meer. Een lange rechts weg er dwars doorheen. Het was er zo heet dat zelfs met 100 km per uur je hand uit het raam steken aanvoelde alsof er een fohn op je gericht stond, rond de 50 graden! Onderweg ook een paar kleine zand wervelwinden gezien, mini zandtornado's.

Om 17:00 uur kwamen we aan in Kingman. We staan nu op een KOA camping. Niet echt het camperen in de natuur gevoel, zo'n familie camping. Maar we gaan morgen voor 2 nachten naar de Grand Canyon. Hier staan we op een camping zonder hook-up mogelijkheden dus vandaag even een plekje met full hook-up zodat alles opgeladen en vol is voor de komende dagen. Nog even boodschappen gedaan bij Walmart. Wat een gigantische winkel. Ze hebben hier werkelijk alles. De Makro is hier een kleine winkel bij. We waren erg moe van het rijden dus hebben bij McDonalds gegeten. We zitten nu lekker voor de camper een ijsje te eten. Straks slapen en morgen naar de Grand Canyon!

Reacties

Wiebe, je weet wel die andere rooie 04-06-2012 11:15 {{button-5983}}

heey plantingatjes. ik hoop dat jullie dit lezen zonder een keer vroeg wakker te zijn geworden van jet lag. man wat een mooie foto's zeg, wish i'd be there. maarja mijn tijd komt daar nog wel voor. die canyons zien er inderdaad heel mooi uit. en zat echt te lachen hier om marijke die die opa achter de kassa zielig vond :P. maarja ik hoop snel weer wat te kunnen lezen. en natuurlijk nog een hele mooie dikke amerikaanse vakantie :). kusjes Wiebe

Alien van Erkelens 05-06-2012 08:33 {{button-6000}}

Hey cowboys,
Ook ik geniet met volle teugen met jullie mee. Alsof ik met jullie mee reis.Wat een belevenis.Wacht het volgende nieuws van jullie kant weer af.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan