Hoezo Balanced?

Door Flip van Pruissen - 18-09-2011 05:17

In Bryce Canyon hebben we eens even bekeken hoe de reis verder gaat verlopen. Tot dan toe was ons programma duidelijk, nu was het tijd om even de balans op te maken en te kijken wat we nog willen zien en nog kunnen zien. We besloten om Capitol Reef NP over te slaan en direct door te rijden tot Arches National Park. Dat is zo'n 275 mijl en dat gaat prima op een dag. Hierna gaan we nog naar Monument Valley, Page en de Grand Canyon en dan wordt het stilaan tijd weer af te zakken naar Los Angeles.  Dat even voor degenen die zich afvragen hoe het programma er verder uit ziet.

Op de camping in Bryce was de internetverbinding zó zwak dat we het uploaden van foto's maar hebben gestaakt (het lastigste onderdeel van deze weblog) na 3 keer te zijn vastgelopen. Hier in Moab gaat dat veel vlotter en hebben we die schade ingehaald.

De weg hierheen was afwisselend. Steeds gebergten afgewisseld met hoogvlakten. Het mooie is dat die gebergten allemaal een ander karakter hebben. Van witte stolpachtige bergen met punten op de top tot wat we gedoopt hebben tot grote Burubudurs met haast gebeeldhouwde stukken erin, en dan weer tafellakenbergen. Dat is een eigen naam voor bergen die van boven vlak zijn maar waar dan weer een bruin donsachtig laagje bovenop ligt. Jullie kunnen je er mogelijk niks bij voorstellen maar neem maar aan dat het afwisselend was. Deze Highway was géén Saai-way.

Rond een uur of 4 kwamen we hier aan in Arches NP vlakbij Moab. Naar bleek was er  geen zogenaamde "first come-first served" camping in dit Park. Alleen campings die je (ver te voren) moest reserveren, dus moesten we naar iets op zoek buiten het park. We vonden er een in Moab, vlakbij (2 mijl) de ingang van het park. Toen we ons geïnstalleerd hadden en wat gegeten, besloten we toch nog naar het park te gaan omdat de avondzon er aan kwam en dat maakt het toch al mooie park nog veel mooier. Iedereen haast zich in de avond naar de beroemdste Arch de Delicate Arch (foto volgt waarschijnlijk later) maar wij zijn dieper het park in gereden en hebben genoten van o.a. de Skyline Arch. Een prachtige bijna heilige plek, die boog daar in de avondzon. Bij de Delicate Arch verzamelen zich meer dan honderd mensen en hier was niemand te zien. Prachtig. Wat een mooi park weer.

Aan het eind van de rit ging het nog even mis. Er is hier een rots die heet Balanced Rock. Die staat al duizenden jaren te balanceren op zijn eenzame punt. Ik gooide voor de lol gewoon een steen in die richting. Nou ja, zie voor de rest de foto's. Balanced Rock! het zou wat! Laten we maar gewoon doorrijden zei Tineke en dat hebben we maar gedaan.

Morgen zien we wel verder.

Groetjes. 

Reacties

Harrie en Lous 18-09-2011 09:54 {{button-3753}}

Hoi F&10 Door je fraaie en gedetaileerde beschrijvingen is het deja vu gevoel helemaal terug. Out Of Balance Rocks, wat minder destructief gedrag tonen is wel op zijn plaats!Let op: op de Grand Canyon Skywalk niet te hard stampen en stenen gooien is helemaal uit den boze. Blijf genieten! Liefs H&L

léonie 18-09-2011 11:23 {{button-3758}}

danoontje powerrrrrrrrrrrrrr....dat heb jij flip!!!! niet te geloven!! balanced rock is flink off balance geraakt!! knap staaltje werk hoor!
jullie hebben weer prachtige plaatjes geschoten!
monument valley, mijn favoriete plek, vraag me niet waarom, maar ik vond het prachtig! die eenzame rotsen in een uitgestrekt en vlak landschap! zo groots en machtig! het sprak mij erg aan. dat wordt nog veel genieten voor jullie.
en dan op naar los angeles. dat zal gezellig worden!! veel lachen in ieder geval. we horen nog van jullie.
groetjes, léonie

Tom & Mieke 18-09-2011 12:03 {{button-3764}}

Goed idee om voor Arches te kiezen! De weg erheen vanuit het Westen (wij kwamen toen uit ZW-Colorado) is wel een mijl of 50 lang een National Park op zich zonder dat officieel te zijn. Volkomen uniek!
De beschrijving van de weg erheen komt dan ook zeer bekend voor.
Wij konden laat op de middag destijds ('93) nog gemaakkelijk op de camping in het NP terecht, trouwens.
Jammer dat jullie de camping in NP Bryce hebben gemist. Je kunt daar bijna op de rand van de canyon (zonder hook up e.d.) inderdaad staan en er ieder moment naar toe lopen).
Nemen jullie de North-(dik 400 meter hoger op 2400 m) of de South-rim van de Grand C.?
De south, vermoedelijk. Niet op de camping vlak bij de ingang gaan staan! De sightseeing-helicopters begeinnen 's-ochtend vroeg al vlak langs de canping te razen. De helicoptertocht valt ook nogal flink tegen, zeker gezien de kosten.

Veel plezier nog en goede thuisreis,

Tom & Mieke

Tom & Mieke 18-09-2011 12:07 {{button-3765}}

Camping op terrein Monument Valley ondanks primitiviteit zeer aan te raden! Prachtig zicht op die vreemdsoortige natuurbouwsels. Rondrit mer rammelkar o.l.v. indiaan ook aanrader!

Tom & Mieke

Tom & Mieke (nog 1x) 18-09-2011 12:53 {{button-3771}}

Bij het voor Mieke uitprinten van de reisverslagen zie ik in mijn geplaatste reactie dat enkele staten in de USA in die 18 jaar kennelijk zijn verplaatst. Colorado ligt nu ten westen van California.Een geweldige, ronduit tectonische prestatie. Op de telkens bijgevoegde landkaart zie ik echter dat er alleen maar zee is ten westen van Californie.
Kennelijk een klein foutje. We moeten dus vanuit het oosten gekomen zijn, blijkbaar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan