Van Weerwondertjes en ander moois.

Door Flip van Pruissen - 17-09-2011 06:14 Het was in die dagen dat Ardina en Philippus optrokken naar Bryce Canyon. Zo beginnen verhalen over wonderen meestal, maar zo mythisch zal ik onze wondertjes niet maken. Het volgende gebeurde: Gisteren om 16.00 uur begon het te regenen. Zo'n drie kwartier en daarna bleef het bewolkt. We besloten toch nog even naar het Park te gaan met de gratis shuttle en meer speciaal naar Sunset Point. Toen we op de bus stapten begon het weer te regenen. De sunset zou niks worden, maar zie het geschiedde: toen we uitstapten brak plotseling de zon door en scheen op de canyon. De zonverlichte canyon en daarachter een gitzwarte lucht met, jawel, een schitterende regenboog. Prachtig. De regenboog helemaal rond, boven de zonbeschenen Bryce Canyon. Zie de foto. Wij noemen dat "dramatische plaatjes" ahum. Vandaag gebeurde iets soortgelijks. We hadden een lange wandeling gepland van zo'n 4 uur door zowat het hele gebied van Bryce. Dat betekende afdalen in de canyon en vervolgens veel klimmen en dalen. Toen we afgedaald waren betrok de lucht aan de rand van de canyon en kwamen er weer van die inktzwarte wolken tevoorschijn maar op de een of andere manier bogen die af en gaven alleen aan de rand en buiten de canyon slecht weer (onweer) en wij bleven droog en liepen zelfs de meeste tijd in de zon. Twee verbrande hoofden zijn het gevolg. Later was de andere canyonrand aan de beurt met slecht weer en wederom bleven wij droog en in de zon. Misschien helemaal geen wondertje en gebeurt dat hier steeds, maar wij keken er toch van op. Wat is Bryce Canyon toch verschrikkelijk mooi. Je ontkomt niet aan het woord sprookjesachtig. Het eerste deel van onze tocht was een pad met een hoog Japannergehalte, dat wil zeggen: kort, niet te moeilijk en erg druk. Daar hebben de rotsen namen als "Queen Elsabeth". Het tweede gedeelte heeft dat niet. Daar was bijna niemand en daar was het zeker zo mooi. We knipten maar liefst zestig foto's vandaag. Daarvan hebben we er direct al een paar weg gedaan, maar het is maar om aan te geven hoe mooi het hier is. Om elke hoek wil je weer een foto maken. Ik beloof overigens plechtig dat ik niemand van jullie ooit zal bloot stellen aan al die foto's. Dus niemand hoeft weg te kruipen als we weer in Nederland zijn. De nachten zijn hier overigens steenkoud. Zo'n 3 graden Celsius. Dat was rillen vannacht. Nu zijn we iets beter bewapend: we weten nu hoe de kachel werkt. Groetjes.

Reacties

mirjam 17-09-2011 13:17 {{button-3722}}

Hé Tineke en Flip,
Dit alles is toch een hemel op aarde!
Die `dramatische plaatjes`zijn zeker wondertjes!
Op het moment dat de zoon van een kennis van me overleed, was er een geweldige regenboog tastbaar. Vanaf dát moment geeft een regen boog hen het gevoel, dat het een "gedag, ik reis met jullie mee" van hun kind is, waar ze zich ook bevinden. Heel bijzonder.
Prachtige foto's, wat heerlijk dat we bijna "gelijktijdig" mee mogen/kunnen genieten.
Lieve groet.

léonie 17-09-2011 14:36 {{button-3727}}

hoi flip en tineke,

de weergoden zijn met jullie....zij gunnen jullie dit verbazingwekkend natuurschoon, de prachtige plaatjes van bryce canyon, deze sprookjesomgeving! ik kan me het woord "sprookjesachtig" wel voorstellen. het zijn vreemde rode torentjes met allemaal verschillende vormen. lijken op tempeltjes, overal neergezet en vormen met elkaar een prachtig indrukwekkend landschap. ik gebruik de plaatjes van bryce canyon e.a. vaak in mijn lessen "natuur". het geeft inspiratie. ik kan me voorstellen dat jullie foto's kunnen blijven schieten. dat zou ik ook doen. er is steeds wat nieuws te zien.
jullie hebben al heel wat kilometers afgelegd als ik het zo lees. veel indrukken opgedaan en nogmaals flip, de manier zoals jij het omschrijft doet ons het beleven. je bent een soort reisleider die ons ook laat genieten. het zit er voor jullie nog niet op, neem ik aan. wat is jullie volgend doel? wij blijven op de hoogte! geniet er nog maar van! groetjes en ik blijf jullie volgen. léonie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan