Trail Ridge Road.

Door Hermien&Anton Roddenhof - 23-09-2011 19:19

En toen…..

We hadden ons verheugd op een herhaling van het edelherten spektakel van de vorige avond. Dik ingepakt, (pyjamabroek, lange mouwen, windjack en muts.) het was inmiddels behoorlijk gaan waaien en donkere wolken pakten zich samen boven de vallei, daalden we af naar de weilanden waar drie groepen elken  zich ophielden. Er gebeurde niets! Diep weg gedoken lagen ze in het lange gras en achter de bosjes. De wind trok aan en het begon te hagelen, tja geen weer voor een romantisch avontuur. Koud tot op het bot trokken we ons terug in de camper. Eerst maar eten dan.

De buien trokken over, Anton trok de warme kleren weer aan en ging kijken. Ik kon het ook niet laten dus  ook weer naar buiten. De bergtoppen om ons heen waren duidelijk witter geworden, de lucht was weer schoon en ja hoor de elken gingen weer in de aanval. Mooie afsluiting van een mooie dag.

0 c op de thermometer, (die hangt binnen boven de deur.)Als ik het niet dacht!

 Om 7 uur reden we de Moraine Campground af. We kijken met veel genoegen terug op ons verblijf hier. Drinkwater innemen ging niet, de kraan was bevroren, zelfs met een keteltje water lukte het niet. Gelukkig hebben we nog genoeg in voorraad.

De Trail Ridge Road staat voor vandaag op het programma. Na de Beartooth Highway, de most scenic byway, a must see vlg de boeken. Spannend we gaan over bergpassen van meer dan 3300 mt. Het is stralend weer en we kijken ons (alweer) de ogen uit.  40 mijl is de route, 12 gemarkeerde stopplaatsen die allemaal bijzonder zijn, ik ga ze niet allemaal opnoemen. Ik film als we omhoog kronkelen en de bergtoppen bijna onder ons laten, we wandelen op 3300 mt en happen naar adem op de Toendra. Een Arctisch landschap, zoals in Alaska, noord Canada en Siberië. Daar ontmoeten een echtpaar, where are you guys from….. Ahhhhh, my husband is born in Friesland. Een dominee uit Denver, Dirk uit Oudenga…… Zij maken een foto van ons samen, de tweede van deze reis waar we samen opstaan. 

Een lange stoet jongelui,  komt ons tegemoet, gewapend met bezems, kruiwagens, emmers en schoppen, meer en minder enthousiast. We vragen ons af, wat gaan die doen hier op 3000mt op de Toendra. Is dit een taakstraf??, Halt jongeren?? Ik vraag het aan een meisje, wat gaan jullie doen? Eerlijk gezegd…ik heb geen idee, zei ze. Een jongen met een kruiwagen  wist het wel, ze gingen de Trail bijwerken, die hier en daar wat afbrokkelde. t’Was ons niet opgevallen. Twee leraren  die de club begeleiden  riep “ we kunnen trots zijn op onze studenten “. Op de parkeerplaats stonden drie gele schoolbussen.

Het  Alpine Visitor Center  ligt  op een strategisch punt waar je mooi zicht hebt op de omliggende bergen, de toendra en 65 ml verderop gelegen Medicine Bow  range. We zijn hard aan koffie toe na zoveel fraais.

Wat omhoog gaat moet ook weer naar beneden, zo ook de Trail Ridge Road. Anton schakelt naar de 2e versnelling en heel geleidelijk draaien we met mooie bochten weer af naar het niveau waar we ook begonnen. 2500 mt. We spotten nog een eland met een jong langs de nog kleine, smalle Colorado rivier, die hier ontspringt en nog een lange weg te gaan heeft naar de Pacific Ocean.

 Aan het Grand Lake zitten we in de namiddagzon op de Green Ridge  campground nog na te genieten van deze mooie dag.

Reacties

Carla 23-09-2011 19:44 {{button-4028}}

Wat een belevenissen.
Het ene verhaal net gelezen of het andere komt al weer binnen.
En wat een temperatuur verschillen, hier gaan we juist een warm! weekend beleven, ja... dat was al weer even geleden.
Laat de camera maar snorren, het is voorbij voor je het weet.

Carla 25-09-2011 20:04 {{button-4096}}

Prachtige foto's.
Oei... een weegschaal, maar gelukkig, het was de thermometer maar.

Goede reis terug.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan