t'Is wat he?

Door Hermien&Anton Roddenhof - 19-09-2011 01:57

 t ‘Is wat hè?

Een veel door ons gebruikte uitspraak deze reis “t'ís wat hè?” Meestal gevolgd door “ongelooflijk”.

Ook vandaag weer, na een paar korte wandelingen in Badland NP waar we te midden van de meest bizarre formaties liepen, verlieten we dit fraaie park. Ik betrapte mezelf op het neuriën van “Zandkasteel, een zandkasteel aan zee……” (Robin zou al deze zandkastelen erg mooi gevonden hebben.) en zuchtte t'is wat hè?

We besloten van de gebaande hy ways af te wijken en via Farmroads af te zakken naar het westen. Dat hebben we geweten, eindeloze akkers, graan, gras, zonnebloemen, heel veel zonnebloemen, heuvels met koeien, maïs, heuvels met paarden, kilometers niets, maar dan ook niets te zien.

Bij sommige boeren lag het graan hoog op getast als een piramide, gewoon buiten op het erf. Het regent dus bijna niet hier. Grote glanzende silo’s zag je ook. Bijna geen verkeer. We reden door Indianen reservaat, beetje treurige aanblik van vervallen huisjes in kleine dorpjes.

Zo gleden de kilometers onder ons weg. In de wijde omtrek geen camping te bekennen, na zo, n 300 km waren we wel aan rust toe. Ik klopte aan bij een boerderij, wel 50 katten liepen op het erf, overal kwamen ze vandaan en liepen achter me aan naar het woonhuis. ( Beetje rattenvanger van Hamelen….) Van de boer mochten we op zijn land staan, achter de hooibalen en tussen de landbouwmachines. Van uit ons slaapkamerraam kijken we verder het erf op. t ,ís wat hé?

De volgende ochtend maakten we een praatje met Chat, de boer. Zijn achternaam kon ik niet verstaan, hier in Nebraska hebben ze zo hun eigen interpretatie van het Engels. Hij vroeg belangstellend naar het boeren in Nederland. Op de Winding River Ranch hebben ze zo’n 400 stuks vlees koeien. Verspreid over kilometers graslanden.

De rowling Hills van Nebraska, we hebben ze gezien. Het duizelde ons, links werd rechts en noord werd zuid. Wat op de kaart 1 lange weg leek, bleek toch een kleine afzwaaier te hebben. Terwijl we probeerden uit te vinden waar we in Godsnaam waren dook er uit het niets een Highway Patrole Policeman op. Behulpzaam draaide hij de kaart en zette ons op het goede spoor. Een uur uit de richting, pfffff. Zelfs na drie weken rond reizen verkijken we ons nog op de enorme afstanden en leegte. Je bepaald op zo’n dag niet waar je heen wilt, je ziet wel hoever je komt. Tot Glendo Lake, om 3 uur houden we het voor gezien, vierkante ogen van het kijken en de geest is overvol.

In de wildernis is er een campground, simpeler kan het haast niet, een grindplateau, een picknick tafel en een vuurpit, die niet mag branden vanwege het hoge brandgevaar.

Uitwaaien wilde ik, mijn hoofd leeg maken. We liepen langs het meer, grote herten sprongen voor ons uit, arenden cirkelden boven ons hoofd, de wind was inmiddels aangewakkerd tot stormachtig. Rillend trokken we ons terug in de camper.

Via de Interstate 25 South  zoeven we naar de Rocky Mountains. Even geen binnen weggetjes meer. In Estes Park komen we in een kermisachtige drukte terecht, het lijkt wel of iedereen de laatste? stralende zondag de bergen in wil. We zijn het niet meer gewend, zoveel mensen en winkels. De campsites in het park zijn allemaal al vol, dat is een tegenvaller. We draaien om en schieten de eerste de beste RV campsite op. Phoe…..wel 49,50 $ ! Maar we kijken wel uit op de toppen van de Rockies en hebben full hook up en……internet.

Om 3 uur hangen we achter over en kijken alleen maar. De km teller laat zien dat we in 2,5e dag zo’n beetje van Lelystad naar Zuid Frankrijk zijn gereden!!

Ik zei het al, “t ,ís wat hè?"

Reacties

Cathalijn 19-09-2011 09:50 {{button-3817}}

Tja, dat is het zeker! Geweldig om te lezen, mooie foto's weer. ben benieuwd naar de rest. Jammer dat we je gister hebben gemist, hadden we nog even kunnen skypen ;) Komt nog wel van de week. Geniet maar van al het moois, NL begint rood te kleuren van de herfst ;) Dikke kus, JCRW
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan