Bergen en Bizons.

Door Hermien&Anton Roddenhof - 11-09-2011 05:24

Bergen, Bizons en nog eens Bizons.

Om half 7 verlaten we stilletjes de Eagle Creek. De lucht kleurt roze, het beloofd een mooie dag.

In Gardiner maak ik ontbijt en houd het internetcafé a.d. overkant in de gaten. Een aardige man gunt me toegang tot internet en terwijl de locals hun dagelijkse coffee en muffin of donut kopen post ik 2 berichtjes en lees mijn mail. Wat een onzin krijg je zoal binnen merk ik nu J. Deleten dus!

We lopen al dagen met de ansichtkaarten rond, geen brievenbus te vinden. Ik vraag het aan een dame die de hond uitlaat, of andersom. Oei, helemaal naar de andere kant van het dorp. Ze ziet mijn aarzeling en bied aan ze voor me te posten. Haar man werkt daar en ze gaat toch zo koffie brengen. Even later wandelt ze die kant op, zwaaiend met het zakje kaarten .Nu maar hopen dat het goed komt J.

We rijden door de grote poort , ooit onthult door President Rooseveld, weer het Yellowstone park in en zien meteen een groep Pronghorns rondrennen. Even later lopen er een paar hoog op de richel boven de Gardiner rivier.

We nemen de route naar de noord oost uitgang, door onherbergzaam, verlaten landschappen.Het is nog erg rustig op de weg. In de verte lopen grote kuddes Bizons. We stoppen, Anton klimt op het dak en speurt met de grote kijker de omgeving af. Ik loop een eind de bush in, er staan een paar vissers tot hun liezen in het water te vliegvissen, dus dat moet kunnen. Tussen de bomen scharrelen wat Bizon, s die wil ik fotograferen. Ik kijk goed om me heen en schiet wat plaatjes. Een Bull maakt zich los en komt mijn richting op, dus maak ik rechts omkeert. Niet te snel want dan gaat ie misschien ook rennenJ. Hij sjokt  zo achter me aan naar de weg waar zich inmiddels een groepje kijkers heeft verzameld. Een echtpaar heeft er zelfs de klapstoeltjes bij neer gezet. De Bull loopt richting het publiek en ik naar de camper. Hij steekt de weg over en verdwijnt in de bosjes. Well done!! kraait een Amerikaanse dame , als ze langs loopt. You are a real Bison Whisperer. J. Thank you, I could take great shots! Honderden Bizons lopen langs de rivier en op de hellingen. We schenken ons de koffie in en kijken.

Via de Dunraven pas, 2700 mt hoog, met prachtige vergezichten over het park slingeren we langs de Mnt Washburn een  3000 er, naar Canyon Ville.  Op de top lunchen we.

Zo gaat de dag voorbij, we zakken af naar het zuiden. We laten de Beartooth Highway aan ons voorbijgaan. Te hoog en te steil met deze grote bak. De handrem heeft ook kuren, en het moet wel leuk blijven. En leuk werd het, in Hayden Valley belanden we in een heuse file. Een grote groep Bizons zorgden voor oponthoud. Al brullend en mokkend staken ze tussen de auto, s en campers de weg over. Heel veel mensen stonden te kijken, heeeeel dichtbij. Gelukkig ging het goed. Wat een schouwspel. Een kleine Coyote zorgde even later weer voor een file kijkers. Al hupsend en springend ving het z,n prooi.

We laten bij een service centrum even naar de handrem kijken. Een jonge man kroop onder de camper door, om de remleiding te bekijken.Als de handrem het maar houd dacht ik nog….. Gelukkig of helaas, niet iets wat nu meteen opgelost diende te worden vlgs de techneut. Vooral slijtage, na vele dienstjaren in de verhuur….zoals zo veel kleine gebreken die we dagelijks ondervinden. Anton z, n Leatherman komt goed van pas en ik plak een rammelend kookrek vast met kauwgomJ. End of Season zullen we maar zeggen.

Bridge Bay campground is onze eindbestemming. Fraai gelegen aan het Yellowstone Lake. Niet dat we er iets van zien, weggemoffeld op de immense camping (site NR 383) zien we door de bomen het bos niet meer. Stilte, een vuur in de verte en bijna volle maan !

 

Reacties

monique van de Laar 11-09-2011 13:03 {{button-3459}}

wow, wat een mooi verhaal Hermien !
Nu heb je er weer een nieuwe toepasselijke mooie naam bij. Zo kreeg je al diverse mooie Afrikaanse namen, nu ook een Amerikaanse: Bison whisperer ! Helemaal op jou van toepassing als ik het zo lees ! fantastische ervaring.
Veel lieve groetjes aan jou en Anton, X Monique

Carla 11-09-2011 13:37 {{button-3460}}

Als ik zo die verhalen lees, wordt ik wel lichtelijk jaloers, wat een belevenissen vullen jullie dagen.

Het zijn geen olifanten,Giraffes of leeuwen, maar imposant genoeg denk ik.

Take care,

Geniet nog maar.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan