Witte rook?

Door Hermien&Anton Roddenhof - 09-09-2011 16:05

Witte rook…….

Het lijkt er op dat er een nieuwe Paus gekozen isJ.

We rijden nu drie dagen rond In Yellowstone NP. Het Geyser bassin, eerst een korte ontmoeting met Old Faitfull, die door de ranger hardnekkig a Lady genoemd wordt, terwijl ik meer aan een “hij” dacht. We waren precies op tijd om getuige te zijn van een geweldige uitbarsting van deze Geyser. De ooohs en aaah, s om ons heen laten weten dat we hier niet alleen zitten, we schatten zo, n duizend man op de bankjes en ronddom. We maken nog een kleine wandeling en besluiten later nog eens terug te gaan in de vroege morgen.

Het kamperen in de wildernis is erg mooi. Grote ruime plaatsen, houtvuurtjes overal, en rust. Vooral rust. Het Norris Geyser basin ligt er sprookjesachtig bij. Uren dwalen we rond langs goede trails en blijven ons verbazen. En foto’s maken natuurlijk. Ik probeer met mijn kleine filmcamera ook te filmen, met wisselend succes.

Om half 7 rijden we de campsite af, het is koud, zo rond nul. Overal zien we witte rook. Door de koude nacht zie je de stoom die werkelijk overal uit de grond op rijst veel beter dan overdag. De eerste zonne stralen breken door. Het Biscuit Geyser basin oogt als een sprookje, we krijgen er bijna niet genoeg van. Daarna naar het Blacksand basin waar o.a. de Emeraldpool te zien is.

Langzaam zakken we af naar Old Faitfull waar het nog heerlijk rustig is. We maken de grote wandeling, zo, n twee uur langs de meest bizarre geysers en grotten. We hebben geluk en zien er een paar spuiten die dat zelden doen vlg de bordjes. De Old Faitfull lodge is een klassieker. We zitten even uit te puffen in de lounge en kijken vol verbazing rond naar dit enorme gebouw van 5 verdiepingen hoog, helemaal van hout gebouwd! Het is er inmiddels druk en de mensen staan in de rij voor de diningroom. (leve onze camperJ) We sluiten af met nog een keer de Old Faitfull te zien losbarsten. We overnachten in Fishing Bridge aan het enorme Yellowstone Lake, hoewel….het IJsselmeer is groter. De camping grenst aan de Yellowstone River en is Bear County. Er mogen geen tenten staan alleen voertuigen met harde wanden. Zou het dan toch……? We hopen al dagen op een bear encounter maar helaas nog geen beer gezien. Het is pikke donker met flonkerende sterren. Om half 7 vertrekken we, zachtjes rijden we de campsite af om vervolgens in een dikke mist te belanden…..van het meer en de rivier slaat zoveel damp af door de enorme temp. verschillen dat we niets zien, ook niet de Bizon die ineens voor ons opduikt! De zon probeert door te breken, maar te vergeefs. Af en toe flarden opklaringen en zicht op de rivier. Bij Mud Volcanos stoppen we voor het ontbijt. Terwijl we eten lopen er drie Bizons langs het raam……en verdwijnen in de mist. Mud Volcanos is weer een heel ander, bizar geologische site. We lopen onhoog langs de verschillende modderpoelen, pruttel potten en bulderende grotten. De zon komt door en het oogt sprookjesachtig.

Ineens staan we oog in oog met een paar bizons, ik film, en terwijl ik dat doe, denk ik “ik sta hier helemaal verkeerd” Uit mijn ooghoek, ik blijf filmen, zie ik Anton op een boomstronk klimmen en ik spring er ook gauw achter. Daarna belanden we in een film, overal komen er Bizons het bos uit de heuvels af en lopen al grazend langs de stoom uitbrakende dampende geysers richting de Yellowstone rivier. Met een handjevol mensen zijn we getuige van dit bijzondere moment.

Helemaal hyper schenken we ons zelf nog eens een kop koffie in…..

The Grand Canyon of Yellowstone  is een prachtig natuurverschijnsel met een gigantische waterval. Eerlijk is eerlijk, t, is niet DE Grand Canyon, en de waterval ook niet de Victoria Falls, maar toch zeer de moeite waard. We verkennen de South rim, en wandelen de Uncle Tom’s trail, die afgeraden wordt aan mensen met hart, long en andere lichamelijke klachten. We wagen het er opJ. We kijken van af de onderkant tegen de waterval op. Het gebulder is oorverdovend. De North rim, die we ook af gaan bied zicht op de bovenkant van de waterval. Ook hier indrukwekkende doorkijkjes. We lunchen bij Inspiration point, lekker brood en een soepje en komen bij van alle excitement.

 We steken door naar Norris en gaan naar het noorden naar Mammoth springs. Hier lopen we een deel van de trail langs verschillende kalk terrassen. Mooi, maar niet zo spectaculair als de geysers en tja, ook geen bizons dit keer. We raken een beetjes overvuld van al dat fraais en stoppen er mee.

De campsite in Mammoth is vol, dat is een tegenvaller. Ik bel wat rond en vind een campsite buiten het park bij Gardiner/Jasmine.   3 mijl een dirth road op, voor het eerst dat we dat doen met die enorme bak. Anton loodst ons voorzichtig het smalle weggetje op. We vinden de Eagle Creek campsite op een verlaten plek in de bergen van Gardiner. Stilte, doodse stilte, er is verder niets alleen een toiletgebouwtje. Ik vul een briefje in en doe 7 $ in een enveloppe, n’koopje!! Hier en daar staan wat tentjes en nog een paar campers. Wat een dag!!!

PS.We hebben al een paar dagen geen stroom en laat staan internet. Deze berichten komen dus later bij jullie binnen. Heerlijk rustig trouwens, zo zonder telefoon en verstoken van (wereld) nieuws…..

Reacties

Margriet 09-09-2011 20:54 {{button-3407}}

Hier wil ik/willen we óók naartoe! Ziet er fantastisch uit en prachtige foto's. We wensen jullie nog mooie dagen en ervaringen toe.
Hartelijke groet,
Ane en Margriet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan