een hele dag Vancouver...

Door Ali&Ad Smits - 25-06-2011 08:23

24 juni, dag 3, Vancouver
Het was best een drukke dag vandaag. Om half 8 zaten we al met een koffie plus bagel te "ontbijten".
Vervolgens naar het hotel om de rugzakken te sorteren en de plannen te maken.
Allereerst geprobeerd om beltegoed voor het at&t-mobieltje te bemachtigen.
Dat zou niet gaan lukken werd ons vermeld, want het sim-tegoed was vervallen en de telefoon was nog gelocked.
Nu kun je daar heel moelijk over gaan doen, maar je weet dat je dat gaat verliezen en toch veel tijd kwijt bent.
Daarom een nieuwe SIM kaart in de oude Nokia laten zetten. Dekking in Groot Vancouver, de oostkant van Vancouver Island, langs highway 16 tot aan HW5 en dan weer vanaf Whistler, het is maar dat jullie het weten:

http://www.rogers.com/web/content/wireless_network
We zullen het afwachten.

Daarna met de bus naar Granville Island. Een oude getijdeplaat die opgehoogd is met bagger tot er een heus schiereiland is ontstaan. Lange tijd industriegbied geweest. Als revitaliseringsproject is (vrijwel) de gehele oude industrie vertrokken. De meeste oude hallen zijn omgetoverd tot markthallen en een theaterschool.

In de bus kun je alleen met muntgeld betalen. We hadden daar niet genoeg van, dus mochten we verderop afrekenen. devil   Bijna de hele busbevolking stapt met ons uit. Granville is kennelijk populair, en terecht.
De hallen zitten vol met heel veel stalletjes winkeltjes met etenswaren, kralen en kettingen. Vreselijk gezellig.
Alles een beetje bekeken en bewonderd. Vervolgens op een bootje van aquabus gestapt voor een rondvaart. De False Creek lijkt op een riviermonding maar is dat niet. Het is eigenlijk een meer, aan de zeekant open.
Rondom staan hoge kantoren en flatgebouwen in groene parkachtige gebieden.


Voor de nodige culturele opwaardering begeven we ons dan naar het Museum of Vancouver. Over ontstaan en groei van de stad, over de schandvlek van de behandeling van mensen met een japanse achtergrond tijdens WWII,
over het hippie tijdperk, de homo- en vrouwenemancipatie, bhangra.me en de intrede van de welvaart in de jaren 50:  http://www.museumofvancouver.ca
Het hele eind via het park en Granville Bridge teruggelopen naar downtown Vancouver.
Afijn, ik zou van deze dag al een boek kunnen schrijven, maar dan overschrijd ik jullie spanningsboog.
Misschien iets voor later, als de invulling wat minder is.
In het hotel eerst even opgefrist en uitgerust. 's Avonds een crépe gegeten op Robson. Jawel, van die rellen.
Aan alle kanten moe toch nog even de blog bijgewerkt en om half twaalf local in bed.
Morgen de RV ophalen en op stap. Waarschijnlijk zal het internetten dan een tijdje tegenvallen.
Tot binnenkort dus.

Reacties

Marjan 25-06-2011 10:49 {{button-484}}

Hallo Ad en Ali
Druk dagje :) Mooi gedaan hoor Ad, met foto's en routekaart. Een goed werkend web-log is heel wat waard en bij elke aanbieder moet het net weer iets anders om er iets moois van te maken. Dit ziet er mooi uit. Fijn dat het met de telefoon ook is gelukt. Sander heeft jullie een sms gestuurd (hoop niet dat jullie er wakker van zijn geworden ;)) om te testen. Hier is skype ook geïnstalleerd op diverse computers en we hebben jullie nieuwe account toegevoegd. Als het goed is moeten jullie nu ook Carlijn en Marjan kunnen vinden :) Genoeg middelen om elkaar te bereiken dus. Hoeven we niets van elkaars bezigheden te missen :):)
Het is hier nu zaterdagochtend met de gebruikelijke rituelen. Kids aan het sporten. Vanmiddag tijd voor ontspanning met voor Carlijn een vossenjacht in de stad, waar dan ook 5 korpsen aanwezig zijn voor de streetparade. Vanavond gaan S. en ik naar de taptoe. Ook al regent het, we zitten droog en de korpsen schijnen er tegen te kunnen. Ze voorspellen voor maandag tropische temperaturen, dus kunnen we dan wel weer opwarmen. Morgen tuinen bezoeken met jullie uitnodiging. Maandag weer aan het werk en de kids nog 3 dagen Preofwerken. Spannend. Kortom: ook wij vermaken ons:) Veel plezier straks met de camper en tot de volgende ronde!

Hetty Ouwerkerk 26-06-2011 20:55 {{button-509}}

Jullie beginnen weer aan een nieuw avontuur,geniet ervan en ik lees steeds jullie verhalen,heel heel veel plezier samen,hartelijke groet van Jan en mij.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan