maandag 20 juni 2011 Arches NP

Door W. Wiertz - 21-06-2011 04:41

Vannacht slecht geslapen. Nachtvorst en een dun slaapzakje, dat is echt niets. T-shirt, pyamajasje en jack over elkaar, dat hielp. Toen we 's morgens de kachel aan wilde zetten begon de gasdetector te piepen. Alle foutmeldingen nagegaan en proberen te herstellen maar niets lukte. Cruise America gebeld. Wij zouden teruggebeld worden (wachten we nog op). De detector gereset en weggereden. Geen problemen mee gehad.

We hebben een fantastische route gereden, door groene dalen (Piute county..yeah right .. once upon a time) door kleine Mormoonse dorpjes, door bergen, langs western landschappen en een drietal viewpoints. Deze keer was de reis bijna net zo belangrijk als de bestemming.

Door al dat stoppen op viewpoints kwamen we redelijk laat in Moab aan. Ingecheckt en bedacht of we eers de boodschappen zouden doen in Moab of alvast naar het park zouden rijden. Het werd het park. Hadden we beter niet kunnen doen maar daarover verderop.In Arches NP hebben we al vast wat rondgekeken: Balanced Rock (een rots op een dun steeltje) de South en North Window (de voorlopers van nieuwe arches) en Turret Arche (met daarnaast een windoowtje).

Een wonderlijk landschap, indrukwekkend maar niet echt mooi.

En toen gebeurde het: Een tegenligger kwam wat te dicht langs mij, klapte mijn buitenspiegel kapot en door de zijruit. Een regen van glas tot gevolg. Duizend kleine stukjes vlogen ons om de oren. Wonder boven (western) wonder kwamen wij er met een paar kleine wondjes af. Het had erger, veel erger kunnen aflopen. We moeten wel een guardian angel hebben. Gestopt en het ergste glas van onszelf en uit de camper geveegd. Van voor tot achter lag glas. Toen Cruise America gebeld. Op korte termijn konden die niets voor ons doen. Misschien morgen. Nieuwe camper of repareren, dat horen we morgenvroeg om 8 uur. Ik hoop dat we hierdoor ons reisschema niet moeten aanpassen. Leuke bijkomende mededeling was dat dit soort schades niet gedekt was en dat we alles zelf moeten betalen. Wordt ws. een duur grapje (ik ga in LA maar bij een station zitten met mijn ogen dicht en een bordje om).  

Van de camping hebben we een stofzuiger geleend en een uurtje nodig gehad om alles binnen weer veilig te maken. Zonder vervoer was boodschappen doen ook niet mogelijk, dus wat brood gegeten. Nu zijn we helemaal stuk en aangeslagen. Gaan maar vroeg slapen of bezatten.

Foto's oploaden viel wat tegen. Er zijn al ongeveer 45 foto's maar jullie zien elke keer maar 5 willekeurige foto's. Leuke puzzle voor een regeachtige avond: Bij welk bericht hoort welke foto.

Vandaag komen er denk ik weer een paar bij.

 

Groetjes

 

Louise en Wim

Reacties

Kirsten 21-06-2011 17:08 {{button-430}}

Doen jullie wel voorzichtig!!!! We willen jullie wel heel thuis!!!! Hopelijk is het wel snel verholpen en kunnen jullie zonder oponthoud verder. Ik kan uit het reisschema niet helemaal wijs worden wanneer nou de dag van de helicoptervlucht moet worden, ik ben daar zoooo benieuwd naar!!!!!!

leni 21-06-2011 18:30 {{button-431}}

Wat een schrik! We duimemn dat het vlot en niet al te duur wordt verholpen en jullie zonder al teveel paniek de reis kunt voortzetten! Wat een prachtige foto's! Het spettert van het beeld!Hebben jullie nu flanellen pyjama's gekocht? We hopen dat je het zeker nu nog warm kunt stoken.
Sterkte, liefs en goed reis !

André en Thea Booi 21-06-2011 22:51 {{button-438}}

Tip van een lezer.
Als je ingelogd bent, ga dan naar Bewerk blog en geef bij 'Toon foto album in artikellijst' Ja aan. Er verschijnt dan onder aan de lijst met artikelen aan de linkerzijde een Fotoalbum waar alle foto's te zien zijn. Fijne vakantie!
Thea Booi

Birgit 22-06-2011 12:37 {{button-443}}

Via Leni heb ik jullie adres gekregen. Ik vind het heel leuk om jullie te volgen, als jullie dat goed vinden. Wij hebben zo'n prachtige reis ook gemaakt. In september gaan we weer Anja in San Francisco bezoeken. Eindigen jullie daar weer jullie rondreis?

Groetjes van ons allemaal, ook van Anja die even terug in Nederland is, en van Leni die nu bij ons op bezoek is.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan