Zion NP #2

Door W. Wiertz - 19-06-2011 05:03

vrijdag 17 juni 2011.

Vannacht geen thunderstorm, in de loop van de ochtend klaarde het weer helemaal op. Even iets over de naam. Nadat de oorspronkelijke bewoners van de canyon (Anastasie en Payutes) weggetrokken waren, werd de canyon ontdekt door de Mormonen, die zich daar vestigden. Zij gaven de canyon de naam Zion dat zoveel betekent als toevluchtsoord. Een Mormoons schrijver/schilder noemde de canyon "Temple of Eternity" We kunnen na twee dagen helemaal begrijpen wat hij daarmee bedoelde.

Zion heeft beduidend minder highlights dan bv. Yosemite maar is landschappelijk veel oorspronkelijker, indrukwekkender en in onze ogen veel mooier dan Yosemite. DAt komt omdat Yosemite een vallei is met V- vorm en Zion een canyon met een U-vorm. Het lijkt net alsof je, waar je ook staat door hoge steile wanden wordt omringd. Wanden uitgesleten door de Virgin River in het relatief zachte Navajosandstone, kleurschakeringen van wit tot donkerbruin. Wij zijn benieuwd of deze ervaring de komende weken nog overtroffen zal worden.

Terug naar ons verslag. ONs eesrte doel voor vandaag was het dorpje Springdale om inkopen te doen. Daarna zijn we in de shuttle gestapt voor ons programma. Veel mensen bekijken Zion vanuit de shuttle. DAt kan ook, want de hele rit is eigenlijk een excursie met gesproken verklaringen van wat er te zien is. Maar daarmee doe je het park geen recht.

Onze eerste stop was bij het "Court of the Patriarchs, drie hoge toppen van net boven de 2000 meter: de aardsvaders Abraham, Isaak en Jacob.

Daarna doorgereden naar het eindpunt The Temple of Sinawava. Dat is geen gebouw, maar het eind van de canyon, waar je als door de wanden van een kathedraal door hoge bergwanden wordt omrind. Heel indrukwekkend. Daar startte de River Walk, een wandeling langs de Virgin River. Je wordt daar voortdurend geescorteerd door squirels die om eten bedelen (voederen op straffe van 100$ verboden). Een zat er echt klaar voor de foto. Rechtop, knagend op iets in de voorpootjes en draaiend naar elke camera.Ik vrees dat ie niet echt was maar een Amerikaans equivalent van het duracell-konijntje. We wilden van daaruit nog een eind the Narrows in. Een zeer nauwe kloof aan het eind van de canyon, waardoor de Virgin River stroomt. De toegang was echter verboden als gevolg van het wilde en koude water. Gelukkig hebben we ansichtkaarten nog !!!    Op de terugweg zagen we twee idiots die zittend op een gewoon zwembandje de rivier afzakten. Hoe gek kun je zijn. Toen we terug waren hebben we ze gezien, ze hebben het wonder boven wonder overleefd.Na in het Zion Museum nog een prachtige film over het park gezien te hebben zijn we weer camperwaards getrokken. Als ik dit schrijf zitten we al weer aan de koffie/thee. Vanaond de boel binnen weer een beetje op orde brengen voor de rit naar Bryce Canyon.

Reacties

Kirsten 19-06-2011 09:12 {{button-381}}

Fijne vaderdag!!!!!!!!!!!!!!

Joke van Oosterom 19-06-2011 11:00 {{button-383}}

Leuk al die verhalen, het doet onze reis weer herleven. Waar haal je de tijd vandaan.
Bryce Canyon zal zeker de verwachtingen overtreffen.Ik vond het een van de mooiste parken.
Groejes Joke en Kees

jos en yvonne 19-06-2011 11:43 {{button-386}}

Heel leuk om jullie verhalen te lezen en jullie zo te kunnen volgen!wij zijn benieuwd hoe het rond trekken in een camper jullie bevalt.
Veel plezier in de Bryce Canyon!
liefs, Jos en Yvon

marieke 19-06-2011 16:49 {{button-396}}

Door jullie verhalen lijkt het net of we over jullie schouders mee kunnen kijken naar al het moois wat jullie zien. Heel erg leuk!
Liefs, Marieke, Ivan, Nick en Iris
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan