3 dagen Williams en dan verder naar Kingman

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

 

Zondag 19 Juni: Leuke KOA camping  gelegen in de bossen net buiten het mooie historische plaatsje Williams, beroemd omdat het gelegen is aan de oude Route 66. Het was geen opgave om hier 3 nachten te blijven. Williams heeft leuke winkeltjes,  allemaal gerelateerd aan de cowboys maar vooral aan Route 66. Overal kom je stoere motormuizen tegen op hun glimmende  Harley’s. Na inkopen gedaan in de Safeway op naar Bearizona, een nieuw wildpark waar je met de auto een rondrit maakt en van dichtbij de beren,wolven en bizons kunt bewonderen.  Ook is er een wandelroute langs de afgeschermde verblijven van de jonge dieren. De temperatuur overdag is ideaal zo rond de 30°,  alleen de nachten vragen nog wel om een extra deken.


Maandag 20 Juni: Grand Canyon.  Vandaag vroeg opgestaan en om 8 uur stonden we bij de Visitor Centre van het Grand Canyon. Hier konden we de RV parkeren op een speciale parkeerplaats en de Shuttlebus nemen. We hebben gekozen om eerst de west kant te bezoeken en rijden eerst met de blauwe bus door het centrum naar het opstap punt voor de rode route. Bij verschillende haltes zijn we uitgestapt om het indrukwekkende schouwspel van de Grand Canyon te aanschouwen, dat vooral in het ochtendlicht zo mooi is. De strak blauwe lucht boven de Grand Canyon welke de kleuren rood, donkerrood, zwart, zandkleur en groen heeft. Wanneer je geluk hebt kun je een Condor zien vliegen . Langs de Canyon zijn ook talloze mooie wandelpaden en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Zo vroeg in de ochtend is de temperatuur nog prima en kom je bijna geen wandelaars tegen, dat is extra genieten. Helemaal boven gekomen hebben we na een korte lunch de bus weer terugnaar het Visitor Centre  genomen om daar over te stappen op de  Oranje bus die ons naar het oostelijk gedeelte bracht. Intussen was het aardig druk geworden. Wat waren we blij dat we er om 8 uur al waren en konden genieten van de rust en de stilte en de uitzichten die alleen voor ons waren.
Weer terug op onze campground een mooi kampvuur gemaakt. Grappig is om te zien hoe sommige campinggasten hun hond laten spelen in de speciale hondenspeeltuin die elke KOA Campground heeft. Er staan bankjes bij zodat de “baasjes” gezellig naar hun spelende hondjes kunnen kijken. Het was hier nog niet zo erg zoals in Las Vegas, daar kon je met het hondje wat na het spelen vies was geworden, doorlopen naar een speciale hondenwasplaats, compleet met föhn om de vacht weer in model te brengen. Gekker kan het niet worden geloof ik….

Dinsdag 21 Juni: Afscheid genomen van onze leuke camping buren rijden we richting Kingman. Na een aantal mijlen verlieten we de mooie dennenbossen die plaats maakten voor de woestijn. Bij Seligman lieten wij de Interstate40 voor wat hij was en kozen om een stuk van de beroemde Route 66 te nemen, het ca. 55 mile lange stuk naar Kingman. Het plaatsje Seligman is een aanrader, helemaal in de sixties sferen, met overal foto’s van beroemheden en heel veel  auto’s en andere bezienswaardigheden uit die tijd. We voelden ons weer jong. Onderweg kom je tientallen restanten van ‘gasstations’ tegen uit de oude tijd, een teken dat deze route voor de aanleg van de Interstate 40 een belangrijke weg was. Nu zijn ze vrijwel allemaal vervallen of in gebruik als eetgelegenheid.
Halverwege de middag kwamen we aan op onze camping in Kingman, klein maar erg mooi met bloeiende oleanders die we op dit moment alleen nu nog vanuit de camper bewonderen, want het is ontzettend warm buiten. 98 °Fahrenheit, dus zo tegen de 40° Celsius. Gelukkig doet onze airco het goed.  Morgen gaan we richting Barstow CA, maar maken nog wel een omweg via Oatman een oud zilvermijn stadje waar de ezels los door de stad heen lopen en we rijden door Laughlin een verkleinde kopie van Las Vegas.


Thats all Folks…..

Reacties

Jan en Marijke Admiraal A long time ago

Dank zij de foto's spreekt jullie verhaal nog meer tot onze verbeelding. Leuk jongens, have much fun together.
groetjes Jan en Marijke

michiel en shelly en kids A long time ago

wat een geweldig avontuur zeg !!
Ian en Thijs zijn jaloers op jullie want hun favoriete film Cars is gebasseerd op die oude plaatsjes langs Route 66 !! Heb je al een Hudson auto zien staan :-)

laughlin is de stad waar don & liz hebben gewoond. Wij zijn daar ook geweest. Vergeet het meer niet te bezoeken. wellicht dat je een bootje kan huren en even kan ronddobberen :-)

veel plezier verder !!

nolda A long time ago

Zo , wat geweldig ! Heerlijk alleen al om te lezen wat jullie allemaal zien en beleven , laat staan als je daar echt doorheen rijdt.
Veel plezier verder en liefs,
Nolda

Sonja A long time ago

Wooow, Michel en Shelly kennen het gebied, zo te lezen.
Jee, ik moet misschien in plaats van Indonesië, dan toch maar voor een camperrondreis door de States kiezen????

:-)

Sonja A long time ago

Oh wat machtig mooi, die foto's, wat een prachtige natuur om te zien, door jullie ogen en de lens van je camera ....
stil van.

janny A long time ago

Hello Tru en Hans wat werden wy jaloers zeg de route 66 ja dat is zeker nog een droom van ons zeker theo met de motor.Wie weet door jullie verhalen aangestoken prahtig allemaal hoor geniet nog maar want het einde komt ook in zicht.Liefs Janny
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!