Van Moab naar Monument Valley

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

Vrijdag 17 juni:
Vroeg vertrokken vanuit Moab richting Blanding. Even na dit leuke dorpje een ommetje naar het Natural Bridges – Nat. Monument. Dit was de moeite waard. Bezoek eerst aan het Visitor Centre waar we ons eerst verdiepten in wat we zouden gaan zien. Natural Bridges is hoog gelegen op de Cedar Mesa, een plateau 2000m boven de zeespiegel. Rivierstromen hebben in de loop der tijden twee diepe ravijnen en drie massieve bruggen in het zandsteen uitgesneden,  dat gevormd is uit wat ooit het strand van een zeer oude zee was. Overal zijn wandelpaden (trails) die zich slingeren door de kreupelbossen van eikenhout.  Vanaf een grote hoogte heb je op enkele plaatsen een geweldig uitzicht op de Natuurlijke Brug, adembenemend, het is een aanrader.
Na een uur reden we verder richting Mexican Hat, een lange weg over een plateau met als verrassing…de afdaling. Over een smalle noodweg van losse steenslag! Met een hellings-percentage van ongeveer 17 %. Het was dankzij de chauffeur goed te doen! en bood een geweldig uitzicht  over de vallei. Mexican Hat is een plaatsje in de middle of nowhere, maar voor de valley van grote betekenis, het bied de enige mogelijkheid in de omtrek van 40 mijl om je boodschappen te doen. De naam wordt ontleent aan een grote rots die inderdaad  een afsluitsteen heeft in de vorm van een Mexicaanse hoed. De Momument Valley neemt steeds meer vorm aan, een macaber landschap met rode woestijnstof en bizar grote rotsformaties.


In de 60-er jaren werden hier heel wat films opgenomen met John Wayne, o.a. Wagontrail. Wat zal die man naar een douche verlangt hebben na een dag filmen hier in de woestijn.  Het gebied hier is van de Navajo Indianen, langs de weg staan stalletjes waar de Indianen hun zelfgemaakte sieraden en andere kunst verkopen. Veel kopers hebben we echter niet gezien. Onze campground in Gouldings Lodge is een echte  woestijn camping, omringd door de rode rotsen en in plaats van groen gras ook een rode ondergrond  van rood woestijnstof. Je kunt hier in het hoofdgebouw doorlopend films zien van John Wayne, een museum bezoeken en Indiaanse kunst kopen.


Morgen zakken we af naar het plaatsje Williams in de buurt van Flagstaff om vandaar uit  een trip naar Grand Canyon te maken.

Reacties

janny A long time ago

Hoi Lieve Trudy en Hans wat een moois allemaal pfpf geweldig je wordt er stil van.Machtig land is het toch he en al die mooie natuur.Wat zijn jullie genieters zeg.heb het allemaal bekeken leuk hoor al die avonturen,Wij gaan er wel een daagje voor uittrekken hoor de verhalen en Foto s veel reisgenot nog Liefs Janny

Sonja A long time ago

Speelden de verhalen van Karl May ook in dit gebied, ik heb ze allemaal gelezen (van mijn broers hahaha).
Heb je iets moois gekocht (indiaanse kunst)??

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!