Dagtrip naar Arches NP

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

Donderdag  16 juni:
Gisteren zijn we neergestreken op een Koa in Moab, een leuke en levendige plaats gelegen aan de Colorado rivier. We zien allerlei leuke restaurantjes en dat is echt opvallend, want wat we hier in Amerika missen zijn de leuke restaurantjes en terrasjes…dat zijn we in Nederland wel anders gewend. Maar ja ’s lands wijs – ’s lands eer.
Vanaf Moab is het een klein ritje naar Arches NP. Het is een beroemde verzameling rotsen die allerlei vormen hebben, er zijn b.v. meer dan 1700 natuurlijke zandsteen bogen en die geven verrassende doorkijkjes. Er zijn veel plaatsen waar je kunt stoppen voor het nemen van foto’s of om een wandeling te maken. Voor een wandeling is het aan te raden dit zo vroeg mogelijk te doen i.v.m. de warmte. Vanaf het late voorjaar  tot aan de nazomer, lopen de temperaturen hier in de loop van de middag op tot boven de 40°C. Het is sowieso aan te raden het NP zo vroeg mogelijk te bezoeken, in de ochtend uren is het licht schitterend voor het maken van foto’s, later op de dag worden de schitterende panorama’s versluierd door een grijze nevel . (smog?)
Prachtige picknickplaatsen zijn er, waar we dankbaar gebruik van gemaakt hebben.  Het park kun je in een halve dag makkelijk zien, er zijn geen shuttlebussen zoals in de andere parken, ook geen restaurant en winkeltjes, gelukkig alleen natuur.


Morgen gaan we naar Monument Valley…
 

Reacties

Sonja A long time ago

Pfff zo warm, ja gelukkig is er airco in de camper ...

1700 boogjes? zo eens even de foto's bekijken of ik me er een voorstelling van kan maken.
xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!