Van Bryce Canyon naar Capitol Reef

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

 

Dinsdag: 14 juni
Vanmorgen vertrokken uit Cannonville richting Capitol Reef.  Cannonville ligt aan de Scenic Byway 12. Ik denk de mooiste route ooit die we gereden hebben. Na Cannonville begint een gebergte wat ze noemen de Grand Staircase, een afgeplat gebergte met verschillende kleuren. Ongeveer 200 miljoen jaar geleden had deze streek dezelfde temperaturen als in Florida. In die tijd leefden hier diverse soorten dinosaurussen . Recente ontdekkingen en opgravingen hebben fossielen gevonden van o.a. een gevederde raptorachtige  dinosaurus genaamd Hagryphus Giganteus en de meest bizarre plantetende dinosaurus de Triceratops die op zijn lichaam 15 horens had. Maar we zijn ze niet tegengekomen vandaag.  We komen weer ogen tekort, het landschap wisselt zich af en de kleuren van de gesteenten zijn zo geweldig mooi. 

De paar dorpjes die we passeren zijn zo rond 1870 gesticht door de Mormonen, vaak zijn de plaatsnamen afgeleid van de toenmalige Mormonenleiders.  We gaan berg op en bergaf en hebben uitkijk op grote valleien waar ooit de huifkarren met de Pioniers die een nieuwe bestemming zochten  doorreden. Wat een bestaan moet dat geweest zijn. Sporen van de oude bewoners de Nevajo indianen zijn er nog en vertalen zich in enkele kleine winkeltjes waar de indianen hun producten verkopen zoals houtsnijwerk en geweven en geschilderd huisraad.

Tegen het einde van de middag komen aan op het RV park Thousands Lakes in Torrey, een prachtig RV park met uitzicht op het Capitol Reef en een ontzettend leuke winkel waar ik geen weerstand aan kon bieden. Met een schitterend uitzicht hebben we ons verslagje van vandaag zitten maken.


Morgen meer Folks…
 

Reacties

nolda A long time ago

Geweldig allemaal . Als jullie weer thuis zijn maar eens een avondje plannen om alle mooi kiekjes te bekijken en bij te kletsen.
ps Jits is geslaagd en is dolgelukkig, wij ook.
Liefs,
Nolda

Sonja A long time ago

Oh dat weet ik van films, ja, de huifkarren... volgens mij heb ik ook nog in die tijd geleefd, niet als Mormoon hoor, maar als Squaw, geweldig mooi !!!

Zijn jullie 's avonds niet heel erg moe?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!