Nationaal Park Bryce Canyon

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

 

Maandag: 13 juni
Vanuit onze Koa in Cannonville bezoeken we vandaag NP Bryce Canyon. Dit park gelegen op het Paunsaugunt plateau, strekt zich over een groot gebied uit en heeft alleen bij Brice Canyon City een ingang die tegelijk ook de uitgang is! Het park is in vergelijking met de parken die we reeds bezocht hebben een beetje vreemde eend in de bijt. Het bestaat uit een enorme verzameling gekleurde rotspartijen in de meest bizarre vormen. Op talloze plaatsen zijn uitzichtpunten gemaakt, die je stuk voor stuk een overweldigend  aanblik bieden.

De wegen door het park zijn opgesplitst in twee gedeelten, het eerste gedeelte zijn de wegen waar je kan kiezen voor vervoer met een shuttle bus die je bij de meest populaire views brengt of waar je met je eigen auto heen rijdt. De parkeerplaatsen zijn niet ingericht op het stallen van RV’s, dus is het zeker aan te raden de bus te nemen. Het tweede gedeelte is ongeveer  18 mile lang. Dat wil zeggen 18 mile heen tot aan Rainbow point op een hoogte van 9115ft (2778m)en daarna weer 18 mile over de zelfde weg terug. Onderweg is een beperkt aantal plaatsen waar je kan stoppen om te picknicken of om een fotostop te maken.  Hoewel wij in eerste instantie de RV buiten het park hadden geparkeerd en de shuttlebus hadden genomen, zijn we later toch ook nog de RV wezen ophalen om ook de 18 mile lange toch naar Rainbow point te doen. Wij hadden ons overigens niet gerealiseerd dat delen van het park op zo’n grote hoogte liggen, pas toen wij de borden met de hoogte vermelding zagen was duidelijk waarom we zo kortademig waren.


Voor Amerikanen is de opzet van het park wel even wennen, zij doen een park het liefst zittend in de auto, maar doe je dat hier dan zie je vrijwel alleen maar dennenbossen, heel veel dennenbossen.


Over dennenbossen gesproken, rijdend door het park valt direct op dat er enorme gebieden zijn waar duidelijke sporen van bosbranden zichtbaar zijn. In de “The Hoodoo”, de Bryce Canyon parkkrant valt te lezen dat in de zomer van 2009 hier een bosbrand heeft gewoed die drie maanden heeft geduurd!


Morgen trekken we weer verder en gaan we via de Scenic Byway naar Torrey…..
 

Reacties

Sonja A long time ago

Ik was even achter met meelezen, omdat mijn monitor het begeven had, nu weer hersteld.
Ik zie het helemaal voor me zoals je het beschrijft.
Dank voor de foto's, dat maakt het nog visueler.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!