Lake Isabella, onderweg naar Las Vegas

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

Woensdag, Yosemite NP naar KOA Lake Isabelle.

Al vroeg vertrokken wij vanochtend voor het eerste gedeelte van onze rit naar Las Vegas. Helaas moesten we een alternatieve route nemen omdat de Tioga Pass nog steeds niet sneeuwvrij is. Zoals jullie misschien weten, laten wij ons tijdens onze reizen zo’n beetje leiden door onze TomTom, die ons ook dit jaar weer gezelschap houdt. In het algemeen is hij (of is het een zij?) slimmer dan wij en wijst ons feilloos de weg. Vandaag echter hebben wij gewonnen en waren wij slimmer, want na zo’n 15  Mile moesten wij volgens de TomTom op een gegeven moment rechtsaf en werden we steeds verder van ons doel weggeleid! Gelukkig kijken wij stiekem op de kaart mee. Zo’n 10 Mile verder hebben wij ingegrepen en zijn we omgekeerd. Na enige protesten van ‘probeer om te draaien’, etc. heeft hij (zij) ons uiteindelijk de rest van de dag toch de juiste weg gewezen.
Via Fresno zijn we over de freeway naar Bakersfield gereden waar we de ‘groene’ omgeving met veel bomen en bloemen steeds meer gingen verruilen voor een steeds kaler wordend landschap met enorme vlaktes met een totaal verdord grasland. Maar zelfs daar kwam een einde aan en reden we bij Breckenridge weer de bergen in. Officieel is dat gebied nog een onderdeel van het Sequoia National Forest, de beroemde Sequoia bomen zijn we echter niet tegen gekomen… De bergweg die we reden was ook nu weer  Trudy’s favoriet, erg smal, overhangende bergwanden en vooral veel scherpe bochten.
Rond  15.00 uur kwamen we aan op ons reeds gereserveerde KOA bij Lake Isabella . Deze camping lag als een soort groene oase in een zwart geblakerd gebied wat pas kortgeleden was getroffen door een enorme bosbrand. Letterlijk tot aan de hekken van de KOA was alles verkoold door het vuur. Ook vandaag stond er een bijzonder harde (föhn)wind en het was niet moeilijk om je voor te stellen wat zich onder zulke omstandig heden heeft afgespeeld…

Morgen meer…

Reacties

El A long time ago

Hoi vakantiegangers,
Het is een jongetje, anders heette hij wel TheaThea.
En nog een dom jongetje ook.
Die van ons is bang voor water, wil nooit langs rivieren rijden.
Veel plezier nog, El.

Sonja A long time ago

Goedemorgen lieve Trudy en Hans,
wat lijkt me dat overigens vreselijk om te zine als er zoveel prachtige natuur verwost is.
De oase maakt vast veel goed!
Ik smacht naar je foto's!!!!
Liefs Sonja

Sonja A long time ago

uhm ..... naar veel meer foto's hahaha.
Hoe is de internetverbinding?
xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!