San Francisco

Door Trudy en Hans op reis in Amerika - A long time ago

Na een goede vlucht zijn we zaterdag rond 14.00 uur in San Francisco aangekomen. Het was gelijk weer vertrouwd, niet dat we al eerder in deze stad waren, maar de entourage deed dat,  zal ik maar zeggen. Zondagochtend de stad in, lekker ontbeten, dat kun je overal doen vanaf 7 uur 's ochtends in verschillende restaurants. Hartstikke handig ,want ontbijten in een Amerikaans hotel tja dat is niet te vergelijken met Nederland. Daarna downtown richting Fisherman's warf. We waren al gewaarschuwd, dat de straten soms heel stijl omhoog en omlaag gaan, nou dat hebben we geweten. Helaas voor ons, was de oude cable car "out of order" dus hebben we de benenwagen genomen. Het was alsof we de Mount Everest aan het beklimmen waren. Dwars door China town, ontzettend leuk, allerlei winkeltjes en bedrijfjes waar op de  uithangborden en prijslijsten alles in het Chinees en Engels te lezen is. Het ruikt er zelfs naar Chinese gerechten.
Uiteindelijk zijn we toch bij de Fisherman's warf beland, een toeristisch hoogtepunt. Vooral Pier 39 is een "must" alleen al voor de kolonie zeeleeuwen die er op de diverse drijvende vlotten liggen. Ze maken ruzie en roepen naar elkaar, een kakofonie van geluiden. De warf zelf staat vol met winkeltjes en restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten. Vooral kreeft en  garnalen. We hebben hier een verrukkelijke lunch gehad, uiteraard met een lekker biertje erbij. Na afloop zijn we verder langs de haven gelopen en ons ingescheept voor een boottocht over de baai van San Francisco, onder de beroemde Golden Gate Bridge doorgevaren, heel indrukwekkend en met een boog langs het eiland Alcatraz waar jarenlang de gevangenen hun tijd mochten doorbrengen. Het zag er niet erg  uitnodigend uit, verlaten, verroest en vooral verwaarloost. Ik was blij dat we er geen rondleiding hadden geboekt. Op terugweg naar ons hotel  wachtte ons weer een lange beklimming en afdaling, Moe maar voldaan zitten we nu op onze kamer dit verslag te maken….
Onze eerste echte dag zit erop. Morgenochtend worden we opgehaald door een taxi die ons naar het kantoor van Cruis America gaat brengen om onze Camper op te halen.
Tot zover folks.....
 

Reacties

Joop A long time ago

Dat klinkt als een goede start.

Diny A long time ago

En nu dus genieten, we zullen jullie vanuit de luie stoel volgen hoor, hele goede reis en veel plezier

Sonja A long time ago

Oh heerlijk, heb je al foto's, kun je die hier uploaden? nieuwsgierig.
xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!