dag 31 t/m 34 (via Colorado rivier naar Chowchilla CA

Door Ton en Marianne Pol - 26-04-2011 06:45  Vrijdag 22 april (dag 31)

De kachel is vannacht een paar keer aangeslagen en heeft zijn werk gedaan om vooral mij geen koude voeten te bezorgen. Vandaag rijden we door een prachtig berglandschap richting de Colorado rivier. De route volgt wederom route 66 en brengt ons voor een stop in Kingman. Dit plaatsje staat helemaal in het teken van de 66. Museum met bezoekerscentrum geeft een mooi historisch beeld. De plaats Needles in Californië heb ik uitgezocht als eindbestemming voor vandaag. Wanneer we de Colorado rivier oversteken, worden we verrast door een prachtige boog over de weg met de tekst “welkom to Laughlin (Nevada)”. We komen in we in een hele andere wereld. Wat blijkt, Nevada steekt nog met een klein puntje Californië in en in die staat geldt een ander gokregime. We rijden nu over de Strip zoals in Las Vegas, dus veel en uitbundig gebouwde hotels met casino’s met prachtige lichtreclames. Het is een drukte van jewelste en even zijn we in de gekte van een gokstad. We rijden door naar Needles en overnachten op een resort met ruimte voor campers. Het resort is prachtig gelegen langs de Colorado rivier, alleen laat de recessie ook hier zijn sporen achter. Veel leegstand en veel lege plekken. Ik wens ze veel sterkte met het wachten op betere tijden.
Ter afwisseling gaan we morgenochtend vroeg golfen op de Rivers Edge golf course (http://www.golfneedlesca.com/golf/proto/golfneedlesca/).

Zaterdag 23 april (dag 32)

 Om half tien gaan we de baan op en spelen een goede ronde onder prachtige weersomstandigheden. Vooral Marian speelt heel goed en daar is ze heel blij mee. In het clubhuis eten we eerst nog een broodje voor we verder rijden. Ik neem de ongezonde hamburger met frites en Marian iets gezonds, waar ik de naam niet meer van weet. In Barstow zoeken we een camping uit die in de Woodall laat weten vrij te zijn van getoeter van de treinen. Tijdens onze reis kan je het zo gek niet denken of we stonden wel in de buurt van passerende treinen. Volgens mij maken de machinisten er een sport van, om bij elke camping extra aan de toeter te hangen. Heel irritant. Maar goed, deze camping is daar vrij van en dat klopt ook. De camping met de naam Shady Lane wordt beheerd door drie bejaarden, wel toepasselijk zo langs de Old Highway. We worden ontvangen door de oudste campbaas, die vertelt wat zoal de regels zijn. We moeten cash betalen, want ze waren in dat opzicht nog niet met de tijd meegegaan. Het kantoortje was ook uit het jaar nul en de camping dame voelde zich daarin helemaal op haar gemak. Haar kapsel werd neem ik aan door haar echtgenoot bijgehouden, zo zag het er tenminste uit. De derde bejaarde zou ik ontmoeten toen ik WiFi niet aan de praat kreeg. Ik had wel een epistel met uitleg meegekregen, maar daar kwam ik niet uit. De kapsel mevrouw verwees me naar hem door, want hij was de kenner. Toen hij begon te praten, had ik meteen iets van wat gebeurt er hier. Hij had duidelijk een verstandelijke beperking en begon heel langzaam het epistel voor te lezen. Nu heb ik ook lezen geleerd, dus ik vroeg om een toelichting. Het enige wat ik begreep, was dat hij verwees naar een helpdesk telefoonnummer. Ik koos ervoor hem zeer te bedanken voor de uitleg en de computer vandaag verder gesloten te houden.

Zondag 24 april (dag 33)

Vandaag staat onze voorlopige eindbestemming op het programma, te weten Chowchilla. Daar blijven we staan tot 3 mei. We zijn hier al 2 keer eerder geweest en het is de combinatie golfresort met RV park  waar we op gevallen zijn. We moeten eerst nog een behoorlijk stuk rijden, maar daarna is het nog maar 200 km naar San Francisco en dat is een heerlijk vooruitzicht na 4700 mile (7500 km).
We bellen onderweg om onze komst aan te kondigen en gelukkig is er voldoende plaats. De rit hierheen gaat eerst nog door een prachtig berglandschap om vervolgens uit te monden in een vlakte tussen twee bergketens. We zien wijngaarden en citrus bomen tot de horizon, zo uitgestrekt is het. De aankomst leek wel weer op thuiskomen. Het ziet er werkelijk nog steeds uitstekend en zeer verzorgd uit. En dat allemaal voor 40 dollar per nacht, inclusief greenfee voor 2 personen. Morgen en overmorgen ………, oftewel tot volgende week dinsdagmiddag blijven we hier staan. Helemaal geweldig. De link is http://www.thelakesrv.com/ en http://www.pheasantrungolfclub.com/.

Maandag 25 april (dag 34)

Het was weer helemaal vertrouwd. De baan ligt er fantastisch bij, de greens zijn snel, het gras ruikt goed en de ballen vliegen, tenminste wanneer alles klopt. De temperatuur is ongeveer 23 graden met een lichtbewolkte hemel. We zijn allebei tevreden over ons spel en gaan morgen aan de slag met onze verbeterpunten. Op dit moment weet ik nog niet welke ik als eerste zal aanpakken. Wanneer we wat bijzonders meemaken neem ik dat mee in mijn reisverslag, maar ik denk dat het de komende week summierder zal zijn dan de afgelopen weken. Op TV is nu actueel, dat Obama niet in de VS geboren zou zijn en dat is voorwaarde om president te worden. Donald Trump zegt over bewijzen te beschikken, maar anderen verklaren dat er met de geboorteakte van Hawai niet geknoeid is. De soap gaat nu door, want Trump houdt vol dat hij in Kenia geboren is.
Hoe zit het eigenlijk met Rutte ……??

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan