dag 20, 21 en 22 (Houston Space Center)

Door Ton en Marianne Pol - 14-04-2011 04:17  Maandag 11 april (20)

Deze reisdag 600 km gereden en verder niets aparts te melden. Bijzonder was dat de snelweg  voor misschien wel 30 km op palen over een moerasgebied liep. Alleen de camper heeft het nog steeds op zijn heupen met een verbruik van 1 liter op 3,5  km. Tankbeurten van 175 liter zijn dan ook geen uitzondering.

’s Avonds aan de zuidkant van Houston gestopt bij Space Center RV resort. Dit blijkt een camping direct langs de Interstate 45 te zijn. Dan hoor je eens wat een herrie zo’n snelweg produceert. De camping op zich was verder uitstekend en wat opvalt was dat daar mensen voor een langere periode staan. De campingmevrouw blijkt een enthousiast Quilt maakster te zijn en toont ons enthousiast haar laatste kunstwerk. Dat ziet er prachtig uit en beeld een kompasroos uit met daaromheen sterren. Het was bestemd voor haar kleindochter, die ging afstuderen en een mooie toekomst tegemoet gaat.

Ondanks de herrie heerlijk geslapen, vooral omdat we een koele nacht hadden.

Dinsdag 12 april (dag 21)

Vandaag gaan we het Houston Space Center bezoeken en gelukkig is het daar heerlijk rustig. Met een treintje rijden we over het enorme complex en bezoeken Mission controll van de maanlandingen. Verder naar een zeer grote hall waar kopieën (mockups) staan van  diverse ruimtevaartuigen. Van de spaceshuttle, maar ook van het ISS laboratorium, dat nu wordt opgebouwd. Vervolgens naar een loods waar de Saturn raket ligt, die alle Apollo vluchten mogelijk heeft gemaakt. Je wordt langzaam heel klein bij zoiets groots. De rest van de attracties was in een verzamelgebouw, waar je o.a. kon zien hoe de astronauten in de ruimte slapen, naar het toilet gaan, douchen, eten enz. Leerzaam om zoiets eens gedemonstreerd te zien. Er waren ook prachtige films in de diverse theaters. Al met al viel het in vergelijking met Cape Canaveral wat tegen. We waren ook nog getuige van de persconferentie, waarin bekend werd gemaakt waar de shuttles na hun pensioen naar toe gaan. Veel TV camera’s en BoBo’s bij elkaar. Ze waren in het Space Center zeer teleurgesteld dat Houston geen afgedankte shuttle kreeg.

Woensdag 13 april (22)

Het is heerlijk weer, lekker windje en bijna 30 graden, een prima moment voor een golfdag. Vanmorgen eerst nog met Marloes en Michiel via Skype gesproken en weer helemaal bijgepraat. Zij was al online en op het moment dat ik de computer aanzette, was er meteen contact. De Beacon Lake golf course blijkt een goede keus, slecht 43 dollar voor 2 personen inclusief Buggy en een prachtige baan. We hebben weer genoten en speciaal voor Jan, we gaan straks voor de MDS naar de volgende ronde, in deze vorm kunnen we iedereen hebben. Marian laat hetzelfde aan Thea weten, maar via telepathie.

Zo meteen eten we een heerlijke pizza, de luchten uit de oven doen de trek al toenemen en dus was dit het voor vandaag. De komende twee dagen weer kilometers maken en Las Cruses in New Mexico is ons volgende doel. White Sands dat daar vlakbij ligt willen we nog een keer gaan bezoeken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan