dag 2 t/m 5

Door Ton en Marianne Pol - 28-03-2011 01:22  24 maart (dag 2)

Het busje stond inderdaad op tijd klaar, maar het bleek een grote touringcar te zijn, waar wel 50 personen in kunnen. Bij het ontbijt kreeg ik al het bruine vermoeden, dat we niet alleen naar de fabriek gingen om een camper op te halen. Om 6 uur stond er al een grote rij voor het ontbijt en dat bleken allemaal mensen met hetzelfde doel. Het waren niet alleen Nederlanders, want de rest van Europa was ook vertegenwoordigd.

De bus bracht ons in een paar uur naar de fabriek en daar stond een fors aantal vertegenwoordigers van Road Bear. Volgens een strak schema werden we in groepjes ingedeeld en per groep kregen we uitleg over het type camper die we meekregen. Wij kregen de grootste camper mee en met ruim 10 meter is dat een aardig bakbeest. Alle gemakken zitten er in en ook de TV met DVD speler ontbreekt niet. Verder behoort een heuse TomTom tot de uitrusting. Wel jammer dat ik dit niet eerder wist, want nu hebben we twee TomTom’s tot onze beschikking.

Uiteindelijk reden we om half drie weg en onze eerste stop was de plaatselijke supermarkt. De Amish people zijn hier ruim vertegenwoordigd en zijn nog steeds principieel in hun denkbeelden. Paarden met een rijtuig erachter hebben hun eigen parkeerplaats en de mensen kleden zich volgens een stijl van een paar honderd jaar geleden. Auto vervoer komt in hun gewoonte niet voor.

Wikipedia schrijft over de Amish het volgende:
De Amish is een mennonitische, rigoristische protestantse geloofsgemeenschap in Noord-Amerika. Het zijn volgelingen van de Zwitser Jakob Amman (1644 - 1730) die in 1693 brak met de minder radicale mennonitische hoofdstroom. Door geloofsvervolgingen in Zwitserland gedwongen trokken veel Amish naar het platteland van de Elzas en de Palts. Kleine groepen kwamen in Nederland, Polen en Rusland terecht. Vanuit 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan