Big Sur naar Monterey, 25 okt

Door Rebergen - 27-10-2010 22:48

Vanochtend was de regen gelukkig opgehouden, en de zon scheen J. Vannacht was het al opgehouden met regenen, we hoorden niet meer zoveel druppels op de RV als eerst. Het was nog wat frisjes buiten. Maar ach, wat maakt het uit, de zon schijnt! Weggereden om 09.30 uur. We konden vandaag een heel stuk beter de kustlijn zien, da’s toch echt een heel ander zicht. De zee was nogal ruig en dat kon je ook zien aan de golven die stuk sloegen op de rotsen. Af en toe gestopt en van dat uitzicht genoten. Miranda blijft toch dat Zeeuwse meisje wat aan het strand opgegroeid is. Het blijft aantrekken. Verder gereden naar Monterey en al op weg naar Fisherman’s Wharf daar om te reserveren voor de middag trip van de boot voor Whale Watching. Het was tijdens de ochtendtrip erg mistig en we konden beter ’s middags nog een keer terugkomen, of bellen om te kijken of de mist zou optrekken en de middagtour nog van start ging. We vonden het prima. Het plaatsje zelf zag er ook leuk uit, dat als dat niet door zou gaan, konden we altijd nog dat doen. Eerst maar eens een campground opzoeken. We werden door de boot juffrouw verwezen naar Veteran’s Memorial State Park. Die hadden we al gezien in ons boekje, maar dachten dat dat niet mocht voor RV’s van meer dan 20 ft (die van ons is 25). We hadden genoeg tijd en besloten om het maar te gaan uitvinden. First come First serve idee en weer een envelopje wat je kunt vullen met geld en neerleggen. Het bleek een heel erg leuk parkje te zijn met ruime plekken, wc’s en douchjes. Prima om hier te staan en nergens iets van een restrictie qua RV lengte. Even genoten van de zon (jaja die scheen nog steeds), en weer op weg naar de haven. Het was daar gelukkig ook al een stuk helderder en de trip van 1400 ging door.

 

Nog even snel een broodje gehaald met gerookte zalm,  herstel, een hoop zalm met een beetje ui en brood, en lekker geluncht in de zon daar. Een grappige wharf met veel zeeleeuwen die zich kenbaar willen maken, een groot aantal pelikanen en een hoop restaurantjes en winkeltjes met shirts/ truien etc. Uurtje later konden we aan boord. We waren erop gekleed, laagjes. En of we niet een pilletje wilden hebben tegen zeeziekte, want de zee was erg ruig. Miranda twijfelt nog, maar Michel zei dat we al vaker op de oceaan hadden gevaren en dat ging toch ook altijd goed? Tsja, en Miranda heeft van vroeger met wagenziekte ook al niet zulke beste ervaringen met ‘anti-ziekte pilletjes’, dus overtuigd. Geen pillen. De zee was absoluut ruig. Wel eens de film gezien ‘a perfect storm’? Nou het zal vast iets minder zijn geweest, maar je gevoel was hetzelfde. De golven waren breed en tussendoor de golven was het diep. Man, als je naar de voorkant van de boot keek, dan kwam er weer een golf aan en die liep dan links en rechts mee met het hoogste puntje van de boot. Maar, zoals een goede boot betaamd, hij sneed er goed doorheen. Je voelt je alleen af en toe met je buik alsof je naar beneden gaat met de python. Ach, alle gekheid op een stokkie, het was niet zo heel erg, maar het schept een beetje een beeld. Want zo hadden wij het nog niet eerder meegemaakt. De reden dat we zoveel over de zee zelf schrijven, is dat we geen walvis hebben gezien, helaas! Het gebeurt natuurlijk zelden of nooit (je had op die wharf ook 4 maatschappijen waaruit je kon kiezen, dus het zal echt wel hot zijn), maar vanochtend en vanmiddag geen walvis gezien. Wel zeeleeuwen, meeuwen en een aantal albatrossen. Ja, de natuur kun je niet dwingen, zo werkt dat niet. De bemanning was in elk geval erg verbaasd en we hebben zelfs een ‘raincheck’ gekregen voor een andere keer. Anytime, valid forever. We moeten er alleen wel zelf weer heen, je kunt niet iemand anders de kaarten geven. Dat is toch wel erg netjes. We vertelden dit verhaal bij de dame in het betaalhok bij de parkeerplaats en die liet ons zo wegrijden en ze verscheurde het bonnetje omdat ze het zo vervelend vond. Dat is toch wel verschrikkelijk aardig van dat vrouwtje. Toch 9 dollar aan parkeergeld.

Over dollars gesproken … Als je hier in dit land gaat tanken dan kan dat voor 2,73 per gallon maar ook gewoon voor 4,23. Dat ligt er maar net aan waar je bent en wat voor maatschappij het is. Nog een verschil, maar een heel ander onderwerp. Vanochtend stonden we dus op een campground echt tussen de bomen alsof je in een bos staat. Vanochtend dus de gordijnen snel open, kijken naar evt wild wat rondloopt. Na heel lang wachten, 1 eekhoorn. We waren wat verwend geraakt in de andere parken misschien. Vandaag staan we dus op een park met meer asfaltwegen en een groot stuk grasveld met speeltuintje voor de kids (meer park dan bos …), lopen er gewoon weer een aantal herten over de weg heen. Je hoeft er niet eens voor te wachten. Het blijft leuk, zo midden in de natuur J . Een RV park of resort , prima, maar lekker in het wild kamperen is toch wel het mooiste wat er is al zitten we in een RV. Nadeel, als het regent en je staat onder bomen dan vallen er van die grote druppels op je dak en dat maakt wel wat lawaai . Erg prettig als het afgelopen is voordat je gaat slapen.

Morgen richting San Francisco en een plaats zoeken dichtbij San Leandro waar we woensdagochtend de RV weer moeten inleveren voordat we met KLM naar huis vliegen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan