29 Palms naar LA (Anaheim), 20 okt

Door Rebergen - 21-10-2010 05:38

Toch weer vroeg de wekker gezet vanmorgen, we hebben echt wel een beetje tijd nodig ‘s morgens om wakker te worden en te ontbijten. Als we aan het werk zijn kan het sneller maar ja dan ben je ook niet op vakantie . Richting Los Angeles.



Vanwege het slechte weer niet naar Joshua Tree park en dat trok ons toch eigenlijk niet zo. Dus weer eens stuk highway en interstate voor de boeg . Kan best zijn dat we eerder in het verslag interstate en highway door elkaar hebben gehaald maar bij ons heet dat ook allemaal gewoon snelweg , lekker makkelijk (al zie je hier wel eens een verdwaalde fietser rijden langs een soort snelweg). Benzinetank eerst maar weer volgegooid want 1 op 4 betekent een draaikolk in de tank. Over de highway 62 en de interstate 10 naar LA. Die interstate is op sommige plaatsen toch 7 banen breed en op welke baan ga je dan rijden? Wordt gelukkig allemaal goed aangegeven. En met de hulp van TT en Miranda natuurlijk ging dat toch redelijk  vlot en begin van de middag in Anaheim gearriveerd. Michel dus aan het stuur als jullie dat nog niet gesnapt hadden
J. Voordat wij op vakantie gingen was ons verteld dat de Amerikanen zich allemaal zo netjes aan de snelheid houden. Nou dat valt wel mee hoor!  Die gasten weten ook het gas wel te vinden. Als de max snelheid 65 Mph is en voor trucks 55 Mph dan rijden wij netjes 60-65 en dan komen ze je gewoon voorbij blazen met die trucks. Ook als er 3 containers achter hangen. In Anaheim aangekomen een plaats gereserveerd op Anaheim RV  Resort en toen eerst de plaatselijke Burger King maar s met een bezoek vereerd en daar ons buikje rond gegeten.

Toen naar de Crystal Cathedral, een kerkgebouw helemaal van staal en glas waar 2700 man in kan en ik geloof dat er even zoveel parkeerplaatsen omheen lagen.



Nu blijkt het dus zo te zijn dat de mensen die komen voor de Spaanse dienst van 13:00 uur gewoon om 9:00 al komen en al die tijd  buiten wachten tot het 13:00 is. Dan heb je natuurlijk wel wat ruimte nodig. Een poos daar rondgekeken en de gids die daar rondliep heeft ons het een en ander verteld over de kerk e.d. Het is niet alleen een kerk maar echt ook een heel terrein er omheen, een soort Visitor Center, met gift shop. Een memorial (begraafplaats), een stukje tuin en allerlei beelden die een stukje uit de bijbel nabootsen (allemaal gekregen). Verder nog een paar andere gebouwen (o.a. centrum waar mensen 24/7 achter de telefoon zitten om mensen te hulp te zijn, een highschool en toiletgebouw waar je in verdwalen kan). Het meest indrukwekkende stukje is nog wel de toren die naast het hoofdgebouw staat. Dat is een en al glim en schijnen de klokken te zijn. We hebben ze niet horen klinken, maar onze dame die wat info vertelde ook nog niet … Men begon de bouw in 1977 en het was in 1980 klaar. Er schijnen nog NL roots in te zitten, want het is een Dutch Reformed kerk. Het is imposant om te zien, maar het komt nog niet in de buurt denk ik (Miranda) als er in de diensten op zondag 2700 mensen zitten. Dat moet helemaal kicken zijn. Het is nu waar mensen moeten zitten behoorlijk leeg en dat oogt ook absoluut niet mooi. Het gebouw an sich is mooier dan de stoelen en de vloer. Je zou zeggen, ze hebben het qua financiën goed voor elkaar, maar ze zijn zojuist failliet verklaard. Hoe dat zich gaat oplossen? Geen idee. We zien het vanzelf misschien wel op RTL waar ze zondags de diensten uitzenden in de Our of Power.


Terug op het RV park “even” achteruit ingeparkeerd , stoelen buiten gezet ,krantje erbij gepakt (USA Today)  en een Budweiser. Van onze nieuwe buurman nog een pak brandhout gekregen want zij gaan vrijdag naar huis ( Zwitserland) en krijgen het niet meer op. Onze 1e poging om een vreugdevuur te bouwen is in een klein beetje rook opgegaan maar volgende keer moet het toch lukken, hout voldoende in ieder geval.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan