Zion naar Bryce, 13 okt

Door Rebergen - 15-10-2010 08:16

Reden rond half tien weg. Onderweg in Zion nog wel eens langs de weg gestopt om foto’s te maken, maar we wilden wel op tijd in Bryce zijn om dat nog te bekijken. Maar toch, wat we gezien hebben van Zion zag er ook wel super uit! Jammer dat we niet meer tijd hebben. Keuzes maken … De weg door Zion richting Bryce, de S.R. 9 (S.R.= state road), was niet helemaal fijn. Er was op een groot stuk geen asfalt omdat ze daar aan de weg bezig waren. Stukken die al nieuw waren, hadden wel heel mooi glad asfalt maar het was dus wel weer even rustig aan rijden. 3x raden wie er reed … J Moesten ook door een tunnel heen en zelfs al het verkeer werd aan de andere kant tegengehouden voor ons ! De tunnel is te smal en er kunnen niet een RV en een auto naast elkaar. Je betaalt voorafgaand in het park ook $15,00 om hier doorheen begeleid te worden. Tunnel is 1,1 mile, ongeveer 1,7 km. Wel leuk hoor, moet je door het midden rijden maar wij met onze relatief kleine RV konden er makkelijk doorheen in het midden. Gelukkig maar J. Toen we het park net uit waren, liepen er ineens 5 herten over de weg. Die staken over, maar gelukkig ver genoeg bij ons vandaan om goed te remmen. Achter ons kwamen er ook een aantal over. Helaas te laat met film- en fotocamera L … Was wel een mooi gezicht! Vanaf dat punt maar goed de bermen in de gaten gehouden.

Door een vlak landschap uiteindelijk weer wat omhoog. Een weg naar rechts inslaan naar Bryce brengt ons eerst langs Red Canyon. Een stuk roodgekleurde berg waar je tegenaan kijkt, super! In Bryce Canyon aangekomen eerst naar het Visitor Center en daar allerlei info gevraagd. Goed geregeld in die National Parks hoor! Weer in het park wilden we staan en voor het eerst komen we bij een campground (‘Sunset’) waarbij je geld in een enveloppie moet doen en daarop je nummer schrijven. Zo heb je je plek gereserveerd. Leuk man. Staan weer midden in de natuur tussen de sparrenbomen (2e dag zonder hookup).

Het was toen 13 uur, dus eerst even een plek zoeken om iets te eten en erna meteen e.e.a. gaan bekijken in Bryce. Bij Bryce Canyon Lodge wat geluncht, lekker goedkoop (rond 10 dollar p.p, gratis koffie en water) en goed te eten. Beetje slappe sla en droog brood. Maar je krijgt op je sandwich een hoeveelheid vleeswaar, niet normaal! Ik denk dat er wel 100 gr p.p. op zat! Erna naar Sunset point om een hiking trail te pakken – jaja we hebben sportief gedaan- van een kleine 5 km naar beneden en weer omhoog. Hadden wel zin in een beetje beweging. Shuttles rijden in dit park niet meer na sept. Shuttles zijn gratis bussen door het park heen die je overal naartoe brengen. Hierdoor proberen ze het verkeer zijn min mogelijk te houden. Hebben we in Yosemite meegemaakt en is toen prima bevallen. Dat even als info.

Maar eerst gaan we uitkijken over Sunset point zelf, onze eerste ervaring met Bryce. En wat voor één!! Het is zo overweldigend mooi dat je het niet kunt vatten. De foto’s en films zijn leuk, maar dit is echt iets wat je in het echt moet zien om het te beleven. Het is net een plaatje wat gefotoshopt is!  We zijn sprakeloos, zo adembenemend is het!! We hebben eerst een poosje gestaan daar en gewoon genoten. Erna de hiking trail gepakt. Ook weer overweldigend wat je daar ziet, we – oké, vooral Miranda - hebben heel veel foto’s gemaakt. Aan het eind moesten we weer naar boven, dat was best een klim. Maar jongens, wat is het de moeite waard! Dit is het indrukwekkendste wat we tot nu toe gezien hebben op onze reis.

Nog even genoten van de ondergaande zon op onze campground, praatje gemaakt met de buurtjes uit de buurt van Vancouver en nu lekker eten koken. Althans, Michel kookt en Miranda typt … Vanavond nog van de sterren genieten (schijnt hier ook super te zijn), en morgen ochtend erg vroeg op voor de zonsopkomst. Zal wel heel koud worden weer, vannacht wordt het een graad of 1,5. Brrr, maar even goed aankleden. Adios.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan