Walvissen

Door Agaath en Bram Wolthoorn - 18-10-2010 04:32 Voor de kust van Boston ligt op vijftig tot zestig kilometer uit de kust een natuurreservaat. Dit gebied bestaat uit een grote zandbank waar voedselrijk water uit de rivieren van het vasteland zich mengt met koud, zuurstofrijk zeewater. Het is een gebied waar walvissen en dolfijnen hun kroost baren en opvoeden. Vanuit Boston zijn er speciale boottochten -Whale watching- naar dit reservaat.
In plaats van Boston te bekijken, kozen we voor zo’n tocht. Het weer zat erg mee: zonnig en niet al te veel wind. Om elf uur gingen we aan boord en na twee uur varen met gemiddeld 35 km per uur, waren we in het gebied. Niet dat dat te zien was, want rondom alleen maar zee, maar prompt was er beweging in het water en zagen we walvissen. Eigenlijk vooral hun staarten die als ze gingen duiken, een behoorlijk eind uit het water staken. Een mooi en bijzonder gezicht!



Op de heenreis was er nog een bootje dat in brand stond. Was niet heel erg groot en daarom had de brandweer ook een passend brandweerscheepje gestuurd.



Vandaag voor het eerst getankt. De prijs van een volle tank was een verrassing: 35 $ (30 €) voor ongeveer 50 liter benzine. Een fors verschil met de Europese prijzen.

Meer foto’s op fotonieuws: http://picasaweb.google.nl/bram.wolthoorn/Fotonieuws
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan