Dag 18: Los Angeles - Hollywood

Door René en Nicole - 25-09-2010 07:42

Vanmorgen  ging de wekker wederom een uur te vroeg, een ezel stoot zich niet 2x aan de zelfde steen ;-). Maar eigenlijk ook wel lekker want dan kunnen we rustig aan opstarten. Na te hebben ontbeten rustig richting de camperdealer gereden. Daar konden we na een half uurtje te hebben gewacht, met een nieuwe spiegel weer op pad.

We waren nog erg aan het twijfelen of we wel op eigen houtje naar Hollywood moesten gaan. Of dat we vanuit een camping misschien zo’n tour moesten boeken. Of een autootje huren en daar Hollywood mee onveilig maken… Dus we spraken onze twijfels uit aan de camperdealer en die gaf ons een kleine route beschrijving waar we konden parkeren en wat we daar in de buurt konden bekijken. Dus dat was voor ons helemaal super.

Dus met de camper richting “down town Los Angeles”. Daar geparkeerd bij Union station, ging fantastisch. Vervolgens aan de wandel naar Olivera street. Dit is het oudste straatje van LA. Hier is het vroeger zegmaar allemaal ontstaan.  Nu is het een gezellig straatje met allemaal mexicaanse winkeltjes en restaurantjes. Maar je ziet hier en daar nog wel de oude gebouwtjes, wat vroeger veelal hoerententen waren (in de wild west tijd dan hè, met veel cowboys en chinezen).

Daarna een beetje door de stad heen geslenterd, lastig oriënteren in zo’n grote stad. En wat valt er eigenlijk te bekijken? We  liepen toevallig langs het gerechtsgebouw van LA. Daar zagen we allemaal van die persbusjes op de stoep geparkeerd en allerlei camera’s voor de ingang het gerechtsgebouw. Later hadden we even navraag gedaan wat er allemaal gaande was daar. Maar het blijkt dat de eigenaar van de LA Dodgers (Baseball) in scheiding ligt zn vrouw. Die wil de helft z’n eigendommen. Het is dus een miljoenenscheiding waar de pers blijkbaar warm voor loopt.

Na wat te hebben rond gewandeld weer terug naar de camper. Nu gingen we naar Hollywood. Na een kwartiertje rijden kwamen we bij een parkeerplaats van een theater waar we de camper goed kwijt konden. Dit lag aan de Hollywood Boulevard met alle sterren op de stoep. (Een behoorlijk lange straat trouwens!)

Wanneer je daar rond loopt worden er overal aanbiedingen gedaan voor Hollywood tours. Dus uiteindelijk ergens op zo’n aanbieding ingegaan en daar gingen we….. Langs het Hollywood logo,  Beverly Hills, Sunset Strip, Rodeo Drive, en langs allerlei huizen van bekende celebrity’s (Tom Cruise, Britney Spears, George Clooney, Julia Roberts , Carmen Electra, enz.) Nu nog maar hopen dat we de foto’s nog herkennen en weten wiens huis het is ;-). Maar het was super om te zien en achteraf blij om dat via zo’n tour te doen, toch makkelijker dan met de camper.

Daarna de camper weer opgehaald en richting de camping gereden. Dat was een kwartiertje rijden maar duurde een stuk langer vanwege alle file. We reden weer eens met dat grote apparaat in de spits ;-). Maar uiteindelijk aangekomen bij Walnut RV Park waar gelukkig nog net 2 plekjes vrij waren. 5 min. Later waren ze bezet dus we hadden weer mazzel.  Vervolgens nog ff lekker ergens wat gegeten en we kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan