Dag 15: Arches-Monument Valley-Grand Canyon

Door René en Nicole - 20-09-2010 05:06

De wekker vandaag weer gezet om half zeven. En uit eindelijk getankt en met een Starbucks coffee (inmiddels al een 0,5 liter, we raken al aardig gewend ;-) om 7.40 uur vertrokken. Ja ja weer 5 min. Ingelopen op gister. We gaan vandaag naar Monument Valley.

Na ruim 3,5 uur waren we rond half twaalf bij Monument Valley. Onderweg vind je allemaal krakkemikkige marktkraampjes (met Nederlandse vlaggen) waar de Navajo indianen hun koopwaar proberen te slijten. Doorgereden  tot aan het park. Daar aan de poort moesten we $5,- pp entreegeld betaald en we konden door. Wederom even bij het visitor center naar binnen en wat cultuur van de Navajo’s opgesnoven. Blijkt dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld in de pacific war `42-`45. Eigenlijk best wel interessant. Vervolgens kon je ook de canyon, maar je mocht niet langer zijn dan 25 feet. Nu zijn wij 25 feet en we zagen alleen maar de Navajo’s met hun wagens bepakt met toeristen naar beneden gaan…. Dus we durvden het maar niet aan. En uiteindelijk zie je waarschijnlijk deze bergen maar dan van dicht bij.

 

Na een uurtje daar te hebben rondgewandeld hebben we besloten om even een ijsje te eten en dan weer verder te gaan. Na een na een half uurtje rijden kwamen we langs het Navajo National Park. In onze Lannoo’s reisgids stond een heel verhaal over de geschiedenis van de Navajo’s dus toch maar even kijken.

Daarna weer een heel stuk verder gereden. Om ons zelf te vermaken hebben we een paar testjes gedaan.  Het heeft te maken M&M’s en Benzineprijzen. Wil je hier meer over weten?? Lees dan verder bij A. Heb je geen zin in dat slappe geouwehoer lees dan verder bij B.

A.      M&M’s : In Amerika heb je dus verschillende soorten M&M’s. We hebben ze  allemaal aangeschaft om de lezer een zo objectief mogelijk beeld te kunnen geven. Over deze uitslag kan dan ook niet worden gecorrespondeerd. Het juryberaad is bindend.

 Je hebt de standaard gele en bruine M&M’s en die bestaan dan ook in groot verpakkingen van bijna een kilo. Daarnaast heb je de blauwe M&M’s. Deze hebben “Pretzel” smaak. Beetje moeilijk te omschrijven wat dat nou is anders moet je van de naam maar ff een afbeelding googlen. Dan weet je wat we bedoelen. Daarnaast heb je de Almond smaak, dit zijn de beige M&M’s. Daar zitten dus amandelen in (ff groter als de pinda).  En je hebt last but not least de peanutbuttersmaak, de Rode M&M. Je raad het al, er zit pindakaas in. We hebben ze natuurlijk allemaal getest en als best getest blijft toch (vinden wij) de gele m&m. Op de voet gevolgd met een gedeelde 2e plaats de Pretzel en almond smaak. De keuze van beiden hangt van het tijdstip waarop de Candy wordt genuttigd (bij een kopje thee of bij de borrel). Op de vierde plaats de Peanutbutter M&M (deze voelt wat vet aan in de mond en tevens zijn niet alle candy’s voorzien van dezelfde vorm).   En op de laatste plaats is geëindigd de ouderwetse maar toch ook best wel lekkere bruine M&M’s.
Ongelovelijk de formaten zakken en de verschillende smaken die ze hier hebben.

 

Benzineprijzen: We hebben onze wiskundige brein even laten varen over de gallon’s, liters, Dollars, Euro’s en verbruik… Om jullie niet langer te vermoeien met deze goedbedoelde informatie is dit de samenvatting: De benzineprijzen variëren hier van $2,85 - $ 4,20 per gallon. Maar René zou René niet zijn als ie natuurlijk voor niet meer dan $ 3,20 tankt. Als het te “duur” is dan rijdt ie liever even verder. Hij kijkt altijd in de buurt van de plek van bestemming naar de goedkoopste  benzine. Als je dan toch aan het rekenen bent tijdens zo’n rit kom je tot de conclusie dat onze camper 1 : 3 rijdt. (Ja met 1 liter benzine rijden we dus 3 kilometer) Daarnaast hebben we voor de oplettende lezer ook nog even de benzine prijzen omgerekend en dat komt neer op € 0,63 per liter. (Uitgaande dat 1 dollar ongeveer € 0,80 is.) Oke genoeg van dit soort geteut….. back to business.  

 

B.      We zijn dus uiteindelijk doorgereden naar de Grand Canyon omdat de reis zo vlotjes verliep. Via een mooie bosrijke omgeving rijd je uit eindelijk de Grand Canyon in. Het eerste punt is Dessert View. Hier is ook een uitkijktoren en zie je gelijk het eerste fantastische uitzicht, enorm indrukwekkend!

 

In het visitor center even gevraagd naar een campground en zij adviseerde ons als die wiedeweer naar Mather campground te gaan. Misschien is daar nog een plekje.  Daar vervolgens via mooie weg heen gereden en een half uur later kwamen we aan. Op ons vriendelijkste engels gevraagd of er nog een plekje voor ons was. En de niet al te spontane man antwoordde met je moet voortaan wel ver van te voren reserveren! Zeker in het weekend! Maar ik zal voor je kijken… Gister waren we minder gelukkig maar vandaag we are in LUCK! Van de 327 plekken waren er nog 3 over voor een camper. En daar staan we dan… Midden in de Grand Canyon op een National Park Camping “Dry Camping”! Dat betekent zonder stroom en water en laat staan natuurlijk WiFi (en natuurlijk hebben we geen bereik met ons mobiel).

 

Eerst even een rondje lopen en even naar de supermarkt. Die is hier een kwartier lopen vandaan. Daar een paar boodschapjes gedaan en we are ready for dinner!

Biefstukje, wortels en aardappelpuree. Bianca druk aan het kokkerellen tot René haar riep. Wat denk je, lopen er gewoon 5 herten voorbij!!! Op 5 meter afstand van onze picknicktafel waar René aan zat. Fantastisch zo midden in de natuur!

 

En wat bleek er is hier ook een cafetaria waar een wifi verbinding is, na het eten even terug gewandeld om jullie even op de hoogte te houden en een bakkie koffie te drinken.

O en By the way… Het is hier weer een uur vroeger dus we hebben nu weer 9 uur verschil met jullie.

 

Morgen gaan we de Grand Canyon onveilig maken, ben benieuwd zal vast heel mooi zijn.

Eerst maar een zien hoe het bevalt midden in bossen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan