Dag 12: Zion - Bryce Canyon

Door René en Nicole - 17-09-2010 05:30

Vanmorgen konden we zo slecht uit bed komen, hoe kon dat toch? O ja, we hebben uur tijdsverschil weer. De klok ging een uur vooruit bij Arizona gister, dus we hebben nu nog maar 8 uur tijdsverschil met Nederland.  

Eerst even relaxed ontbeten en toen de tas gepakt. We gaan nog een stuk van een trail lopen in Zion. We hebben besloten om naar Emerald’s pool te wandelen. Dit is een soort ven/meertje boven in de bergen. Je hebt 3 pools boven elkaar en het water stroomt via de watervalletjes naar beneden de Virgin River in. Leuke wandeling naar de eerste pool gedaan en daarna op langs de klif gelopen weer richting bus.  

Om naar Bryce Canyon te komen rijdt je eerst nog een heel stuk door Zion heen. Wat begint met een paar haarspeldbochten en daarna kom je bij een tunnel. Campers mogen daar alleen door het midden rijden omdat  de zijkanten te laag zijn. Dan is de bedoeling dat je $ 10,- betaald en dan wordt de tunnel afgezet en mag je er door heen. Dat heeft wel z’n charmes hoor. Maar ze waren met de weg bezig en er was maar 1 baan beschikbaar dus werd er pilotcars en stoplichten gereden. Dit zorgde voor wat oponthoud maar je hebt vakantie en de natuur is schitterend dus heel erg is het niet. 

Na nog 2 uur gereden te hebben kwamen we bij Bryce Canyon aan. We waren beide eigenlijk redelijk gaar, dus besloten een relaxed middagje te houden. En uit eindelijk hebben we nog ff lekker gebarbecued.

Ze zeggen dat het hier nog wel eens rond het nul punt kan zijn ’s nachts. Het is nu al donker en behoorlijk mistig dus we gaan het ervaren.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan