Maandag 12 juli 2010, Glacier National Park en onze eerste beer gezien!

Door Nico & Mireille - 13-07-2010 00:45
Na onze flinke wandeling van gisteren, zijn we vroeg gaan slapen. Wat waren we moe zeg. Wij die elke avond thuis aan de wandel gaan...., konden gisteren geen pap meer zeggen. Gelukkig hebben we goed kunnen slapen, en vanmorgen waren we weer helemaal fit. Klaar om op pad te gaan. Toen we vanmorgen wakker werden, hebben we toch even gedacht aan jullie allemaal thuis. Vandaag komt de postbode langs met onze wij zijn getrouwd kaarten! Veel mensen zullen verrast zijn, en het ook niet hebben gedacht. Maar goed, wij zijn vandaag richting Glacier  National Park gereden. De weg op zich is al een plaatje. De velevergezichten, bergketens, meren en dalen zijn adembenemend mooi.
We zijn nu in Golden, Britisch Columbia, aangekomen. We hebben eerst een kampeerplaats voor vannacht geboekt, en daarna zijn we richting Kicking Horse Mountain Resort gereden. Tijdens deze rit hebben we onze eerste beer gezien. Een echte grizzly. Mooi om te zien, zo'n groot dier in het wild. We willen er zeker nog een paar zien, en als het even kan ook de zwarte beer. We hebben in elk geval nog genoeg tijd. In het Resort zijn we eerst met een stoeltjeslift naar boven gegaan, daar hebben we een korte wandeling gemaakt. Vervolgens wilden we graag met de andere gondola naar 3400 meter, maar helaas is het weer vandaag een beetje onvoorspelbaar. Door een harde wind en onweerkans, werd de Gondola "tijdelijk" gesloten. Na een klein uurtje wachten, en nogmaals vragen bleek dat ze vandaag het risico niet meer wilden nemen om mensen naar boven te brengen. Het begon een beetje te regenen. Wij kregen een deel van ons geld terug, geen probleem, en zijn toen terug naar het dal gereden. Zoals men wel eens leest, het weer is hier onvoorspelbaar, want bovenop de berg was het behoorlijk windering, en regenachtig, maar hier in het dal is het warm, zitten we buiten in de zon, en genieten volop. Maar goed, jammer dat we de 3400 meter niet hebben kunnen bereiken, maar dat kunnen we dan over een paar jaar doen ! Ja, we gaan terug, dat hebben we nu al besloten. Wanneer..., als het aan ons ligt over 2 jaar, maar we zullen zien.
Op de terugweg naar de camping kwam het eerste sms-je uit Nederland binnen. Tja, baas John heeft onze trouwkaart ontvangen. En even later nog een sms van Jaco Jan. Ook per e-mail hebben we al verschillende reacties en felicitaties gekregen. We hadden de gezichten in Nederland wel eens willen zien. Maar goed, dank jullie wel voor al jullie reacties!
Eenmaal op de camping hebben we een rondwandeling door Golden gemaakt, boodschapen gedaan voor de komende dagen. Internet gebruikt, da's hier beschikbaar op de camping, om nog wat campings te reserveren. Aangezien we in het topseizoen zitten, zijn er al veel campings volgeboekt, en zodoende hebben we een paar campings waar we echt wilden staan geboekt. Morgen vertrekken we richting Revelstoke, waar we weer een paar pittige hikes op ons programma hebben staan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan