Tofino 14-07-10

Door Knoppert - A long time ago We zaten om 09.15 te ontbijten bij 'breakers' een broodjeszaak aan de overkant van het whale watch kantoor. Even een goede bodem leggen voordat we de oceaan opgaan.
Om 10.30 in lifevest gehesen, muts en handschoenen mee en lopen naar de snelle boot in de haven. We varen naar Clayoquot Sound. Onderweg zwommen dolfijnen achter de boot! en opeens zagen we 2 grijze walvissen. GEWELDIG. Deze hebben balijnen en happen zand. Ze duiken naar de bodem en filteren het zand. Het gebied waar wij voeren is een voedingsrijke omgeving voor deze geweldige creators. We hebben een hele tijd rond gevaren en gefilmd en foto's gemaakt.
Er waren zeehonden die een school vissen naar de oppervlakte joegen om zo deze vissen te vangen. Pinquinvogeltjes die laag over het water vlogen maar wel 15 meter diep kunnen duiken.
Teruggevaren naar de andere walvis en even blijven liggen. Toen terug naar Tofino. We zijn 2,5 uur wegggeweest.
Bij de supermarkt lekkere salades gehaald en op een terras opgegeten. We hebben de auto gepakt en zijn naar een strand gereden net voordat het RIM nat.park begint. Heerlijk van de zon en oceaan genoten.
Aan het eind van de middag bij het motel nog even een kaartje leggen en Pringles gegeten. (ze hebben erg lekkere smaken in Canada, helaas kennen ze deze in NL niet)
Rond 19.00 zijn we buiten Tofino gaan eten bij een echtpaar die ongeveer 7 tafeltjes hebben. Mevrouw is gastvrouw en meneer houdt zijn gasten bezig (zonder gebit) en kookt tussendoor. Buiten stond een bord met wat er die dag gevangen is. Dus wij kozen voor vers gegrilde zalm en kabeljauw. Onze jongste wilde een pizza maar die kan je daar (achteraf gezien) beter niet nemen, Het zijn lieve mensen en lekker visje maar ben vergeten hoe het heette.
De jongste lag een beetje misselijk in bed dus zijn we allemaal in bed gekropen en slapen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!