de eerste overwinningen

Door Henriette & Dominique - 05-08-2009 06:37

  Jaja,

 

Zoals de titel al doet vermoeden; de eerste overwinningen zijn binnen…..

Vandaag is ook het toernooi voor ons begonnen. Om 06.15 uur opgestaan omdat Dominique om 9 uur moest beginnen….(dan heb je nog wat aan je dag zullen we maar zeggen).

Dominique moest de eerste partij tegen een man uit Sri Lanka. Deze wedstrijd resulteerde in een glansrijke overwinning voor Dominique, omdat de tegenstander niet op kwam dagen…… Die partij was dus in de pocket.

Henriette moest om half 11 tegen de lokale favoriet; Sue Ngo. Deze Sue had prominent op de officiële site gestaan van de WPFG alszijnde de troef van de staat British Columbia. Gezonde (??!!) wedstrijdspanning van Henriette zorgde ervoor dat zij al dan niet trillend wel super geconcentreerd was en heel erg goed speelde. Henriette won de partij dan ook met 21-8 en 21-12.

Vervolgens moest Dominique tegen zijn Canadese dubbelpartner, Claude. Deze Claude zag vandaag voor het eerst veren shuttles……..De wedstrijd ging met 21-6 en 21-10 naar Dominique. Toen viel er voor ons beiden nog 1 wedstrijd uit want verschillende deelnemers zijn niet op komen dagen. Dat is wel heel storend trouwens.

Dominique moest vervolgens tegen een man uit Hong Kong met vier achternamen, danwel voornamen. Deze Adrian is de regerend kampioen in deze categorie. Dat hebben we gemerkt. Met 21-10 en 21-12 heeft Dominique verloren. Wel heerlijk gespeeld en ook een paar goede punten kunnen maken.

Daarna was het de beurt aan Henriette om tegen de regerend kampioene van haar klasse te spelen. Deze Hongkongse hield erg van pielen met de shuttle en nam het eerlijk spelen ook niet zo nauw. Gelukkig voor Henriette was er een referee uit India die wel heel eerlijk was. In een zeer spannende driesetter verloor Henriette net van haar opponent. De revanche staat echter al gepland voor de finale tussen hen beiden.

Dominique is al 2e geëindigd in zijn poule en moet het donderdag opnemen tegen een of andere wonderspeler uit Chinese Tapei (voor degene die dat niet weet te liggen, het is een ander woord voor Taiwan).

Morgen (woensdag) staat de mix op het programma. We hebben een poule met de eerst geplaatst erin. Het koningskoppel uit Hong Kong. De eerste 2 van de poule gaan door dus dat betekent dat we moeten winnen van het Canadese koppel en van het koppel uit India (als die op komen dagen).

Zoals je kan lezen, we liggen nog vol op medaillekoers. Dat komt ook wel mooi uit want het Nederlands team doet het erg goed tot nu toe. Gisteren hebben we het NL karateteam 4 gouden medailles zien winnen. Aparte sport trouwens, maar goed. Wel heel erg knap!!!!

Verder is de temperatuur ietwat naar beneden gegaan vandaag maar daar hadden we in de hal weinig last of gemak van…..

 

Het valt trouwens nog niet mee om een foto bij dit stukje te zetten…… ik denk dat we sneller een gouden medaille hebben gewonnen dan dat er een foto op het internet staat…….

 

Voor Richard;

Doe de kast maar in het oranje…………….:)

 

Groetjes

 

Dominique en Henriette

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan