Dag 1: 6 juli 2009

Door Familie Ootes - 07-07-2009 17:47 Om 5.30 uur stonden we naast ons bed, want het vliegtuig naar Miami zou om 8.50 uur vertrekken. Onze auto, de Chrysler Voyager, hadden we verkocht en die zouden we op Hato (vliegveld) overdragen aan de nieuwe eigenaar. Dat was ideaal geregeld, tot het laatste moment hadden we ons eigen vervoer.
Met de auto volgeladen reden we het allerlaatste ritje over Curacao naar het vliegveld. Daar aangekomen stond de nieuwe eigenaar van de auto al te wachten de sleutels werden overhandigd. We checkte in en toen was het wachten op vertrek.
Aangekomen in Miami moesten we eerst door de douane, daarna bagage ophalen en deze weer ergens anders afgeleveren voor onze doorvlucht naar Dallas. Het was even zweten, want we hadden maar 2 uurtjes en Miama Airport is hartstikke druk en groot. Maar het verliep allemaal voorspoedig en bij de gate konden we even wat eten en drinken (aan boord bij American Airlines krijg je 1 keer wat te drinken en verder helemaal niets).
Aangekomen op Dallas geen controles of het ophalen van de bagage, dit werd allemaal geregeld. Maar dit vliegveld bestaat uit een aantal grote terminals die kilometers uit elkaar liggen. Hier hadden we maar liefst 40 (!!!) minuten om onze vlucht naar Las Vegas te halen. Als snel kwamen we erachter dat we in een heel andere terminal moesten wezen, maar gelukkig was dit goed geregeld (zoals alles in Amerika). Er reden treintjes (soort monorail) tussen de terminals. Net op tijd waren we voor het boarden, op naar Las Vegas.

Ondertussen hadden we onze horloges al 2x achteruit moeten zetten, de eerste keer 1 uur en daarna nog een keer voor 2 uur. De vlucht naar Las Vegas verliep goed en aan het einde van de reis kregen we prachtige uitzichten op de woestijn (net een maanlandschap) en Chris en Marcel hadden mooi uitzicht op de Hooverdam.


Daar was dan Las Vegas met zijn enorme casino's en The Strip.
Daar aangekomen meteen gebeld naar de camperverhuurbedrijf (dat kon alleen een dag van tevoren) om een afspraak te maken voor het ophalen van de RV. Helaas was het bedrijf al dicht, dus dat werd de volgende ochtend. Toen de bagage opgehaald en een taxi gezocht. Bam, bij het naar buiten komen sloeg de hitte ons in het gezicht, dat was even schrikken. Een superdroge warmte, zweet verdampt meteen en het voelt heel apart aan. Snel naar ons hotel, de Siena Suites.
Het was toen rond 18.00 uur plaatselijke tijd, maar voor ons al 21.00 uur en we waren kapot van al dat gereis. Bij het hotel aangekomen wachtte een grote verrassing voor Marjon. Via E-bay had Marcel een prachtige camera gekocht in Amerika, een Canon EOS Rebel met alles erop en eraan. Dat wordt prachtige foto's maken tijdens de reis (maar eerst leren waar al die knopjes voor zijn). Ook lag de TomTom klaar, die Marcel had gekocht. Die kunnen we hier prima gebruiken en straks in Nederland ook.
Toen eerst maar even een restaurantje gezocht voor een fatsoenlijke maaltijd en snel naar bed.
We zijn maar één nachtje in dit hotel, want morgen halen we onze camper op voor de eerste trip en die gaat naar Flagstaff.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan