dag 17 t/m 19

Door Jaap & Sarah - 27-06-2009 06:31


Woensdag gaan we onder weg naar het plaatste Tofino. Het regent de gehele dag het is om troosteloos van te worden. Onder weg lopen we door het oerbos van Cathedral Grove, de bomen die daar staan zijn wel 800 jaar oud. Het ziet er erg mystiek uit met al dat mos aan de bomen. We komen ook nog door het plaatje Coombs en daar staat een oude general Store uit 1920. De weg die naar Tofino loopt is erg bochtig en omdat het zo regent is het minder leuk. We zoeken een overnachting op en deze ligt mooi bij de kust, we lopen in de avond langs het strand. En het is zowaar droog!



Donderdag zouden we met een boot naar de walvissen gaan kijken, maar het waait zo erg dat we besluiten niet te gaan. De boot die in de ochtend uit was gevaren heeft ook geen walvissen gezien. Nu gaan we in Victoria proberen of het daar wel gaat lukken. Wel hebben we in Tofino de kleinste Aqaurium  van de wereld gezien, en het was echt heel erg gaaf!!!. De vissen, zeesterren en krabben die zijn alle gevonden in de buurt. En ze worden in de herfst weer terug in zee gezet. We mochten ze allemaal aan raken, het was een rare gewaarwording. De een was zacht en de ander weer wat harder, en er was levende koraal, deze hield je vinger vast.



Vrijdag hebben we de Pacific Rim Park bezocht deze komt voor op de lijst van Unesco, het is een regenwoud, aan de zee. We hebben daar een paar trails gelopen. Ook hier weer erg veel bomen, dus als je van bomen houdt kom je hier wel aan je trekken. Ze hebben echt een giga  omvang, en wat daar het vreemde van is dat de binnen kant van de boom hol is, en groeit gewoon door. Toen zijn we dezelfde weg terug gereden van woensdag, en het weer was nu goed zelfs zonnig. Dus nu zag de weg er heel anders uit, en het was prachtig. We hebben ook nog een waterval gezien, en hier hebben ze voor de zalmen van die vistrappen gemaakt zodat ze er makkelijk op kunnen zwemmen stroomopwaarts.
Nu gaan we ons op maken voor onze laatste bestemming en wel Victoria. Maandag vliegen we weer naar huis. 

Sarah en Jaap.

   
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan