Update zondag 21 juni 2009

Door Henri Linde en Niels Lubbinge - 22-06-2009 06:02 Zondag 21 juni
Vandaag was een sportief hoogtepunt van de reis! We hebben geraft. Vanmorgen om 9.30 stapten wij in het rubberen vlot voor een onstuimig tripje over 'The Mighty Frasier River'. Er waren geen andere gegaardigden, dus wij hadden, samen met de gids, de boot voor ons alleen! Raften, voor diegenen die er niet mee bekend zijn, doet men op een rivier met stroomversnellingen. Op deze stroomversnellingen ontstaan golven, waarop het spectaculair varen is. Nadat wij allen snelle stukken hadden gehad, mochten we de in de laatste meters gecontroleerd van boord springen, om zo een 'duik' in de rivier te ervaren. Een geslaagde uitje, al met al! Hieronder vinden jullie een foto, gemaakt door een medewerker van het raft-bedrijf. En waarom Niels dit keer geen bril draagt? Hij heeft hier daglenzen in! En ja, zijn helm is roze...

Nu wij gisteren van de provincie Alberta naar de provinicie British Columbia zijn gereden zijn we direct ook weer een uur terug in de tijd gegaan. Dat maakt het tijdsverschil met Nederland 9 uur! 

Daarna hebben we kilometers en kilometers doorgereden om uiteindelijk te eindigen in Clearwater, aan een dorpje aan de voet van het Well's Gray Provincional Park. In dit park hebben we rondgereden, maar omdat de benzine bijna op was hebben we besloten terug te rijden naar Clearwater. Henri heeft getracht dit zo zuinig mogelijk te doen, want de meter hing al akelig dicht tegen 'het rood' aan.
In Clearwater hebben we ruim 200 liter getankt, waardoor wij het verbruik van de camper redelijk konden uitrekenen (wij gokken op gemiddeld 1 op 4!). Gelukkig is de benzine hier ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland!
Leuk om te melden is dat wij de tweede zwarte beer deze vakantie gezien hebben! Hij zat letterlijk in de berm, stak via een bosje voor onze camper de straat over en verdween aan de overkant weer in de struiken. Met andere woorden: wij zagen letterlijk een beer op de weg!
Ook zagen wij verderop een ouder echtpaar vanuit de auto in de bosjes turen. Natuurlijk keken wij ook even vanuit het raam en zagen vaags iets zwarts bewegen. Een derde beer, een andere dier of was het helemaal niets? We zullen het niet weten!

Momenteel staan wij op een camping in het dorpje Clearwater en op deze camping is draadloos internet, vandaar deze update! Doordat wij de laatste dagen steeds met andere computers ons weblog updaten lukte het niet om foto's te plaatsen. Nu hebben we dankzij het draadloze internet verbinding via Henri's laptop, dus waardoor we foto's kunnen plaatsen! Zie onderstaande foto, maar ook de foto's die nu extra zijn toegevoegd aan de update's van 19 en 20 juni 2009. Zo houden we de verhalen en de foto's bij elkaar!

Morgen gaan we Well's Gray Provincional Park weer in. Er staan hier nog een paar (bekende) watervallen op het programma voordat we koers zetten richting Whistler, een ski-oord waar in 2010 (gedeeltelijk) de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden. Volgens de geruchten is de weg naar Whistler een weinig inspirerend traject, maar wie weet wat we onderweg zullen tegenkomen en beleven!

Alles gaat goed: geen ongelukken, geen pech en geen bonje. Wat wil de mens nog meer?

Tot de volgende update!


Raften op de Frasier River


Zwarte beer op de weg!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan