Wells Gray National Park

Door More than 3000 miles through Canada - 23-05-2009 07:01 Vandaag voerde de reis ons vanaf Hinton in Alberta naar Wells Gray Park in British Columbia. Een dag die zowaar weer een dag langer duurde, doordat we door de tijdsbarrière tussen de twee provinces reden.
Tanja, we rijden gemiddeld -volgens onze planning- zo’n 138 kilometer per dag, met als maximale afstand (die van vandaag) van goed over de 400 kilometer. Inmiddels hebben we zo’n 3000 kilometer met ons vertrouwde huisje afgelegd.
En, tja, het weer is een combinatie van de tijd van het jaar (Mei is vrij vroeg voor Canada), het gebied (Alberta is vrij wisselvallig en behoorlijk extreem (-40 in de winter is zeker geen uitzondering)) en het feit dat het voorjaar hier laat begint na een vrij langdurige winter. De weersberichten spreken nu overigens over zeer goed weer voor ons de aankomende dagen in de richting van Vancouver en tot die tijd blijft ons kacheltje, met een verse lading propaan, wel snorren ;-)

Om een of andere reden heeft Wells Gray altijd iets bijzonders… Nu ja, deze redenen heten “wildlife” en “falls”.
Vandaag in twee gevallen een beer gezien, eenmaal langs de kant van de weg, wat direct een hele opstopping veroorzaakt.De tweede keer was gewoon, hier, op onze campsite. Deze camping heeft een golfterrein (iets wat in Canada heel gewoon is, niet dat het bij een camping zit, maar gewoon, dat er heel veel zijn :-p) en daar liepen er twee rond (waarvan wij er maar eentje zagen) op de welbekende minimum afstand van three large bus-lengths.
De andere reden was ons bezoek aan Spa Hat Falls. De eerste van een reeks spectaculaire watervallen hier. Man, this is something else!! Het gebulder van het neerstortende water hoor je al vanaf de parkeerplaats. Dit moet je echt zien om het helemaal te bevatten.

Overigens zijn we onderweg ook nog wat bijzonders tegengekomen (en ook geheel onverwacht)… Een soort drinkbak met gaatjes aan de onderkant, waaromheen de afbeelding van een bloem staat. Laat er nu in dat drinkbakje suikerwater (!!) zitten...
Kolibries… Dan sta je even met je ogen te knipperen als er 10 of 15 van die beestjes bloedfanatiek heen en weer schieten om even hun snavel in het suikerwater te dippen! Fotograferen gaat haast niet, die dingen zijn bliksemsnel. En de filmpjes zijn ook niet écht heel overtuigend… maar wat een schouwspel!

De tweede dag in het park bracht ons paardrijden. Jawel, deze morgen, een uurtje, ieder gezeten op een paard, de bossen en de heuvels in. Dat is een ervaring!!De tweede helft van de dag hebben we doorgebracht met bezoeken aan magnifieke watervallen en vergezichten vanaf de hoogste uitkijktoren van het Well Gray National Park. Helmcken Falls behoort tot de meest beroemde watervallen van Canada!We staan voor de nacht aan Dutch Lake in Clearwater zelf, vanwaar we morgen vertrekken voor de volgende etappe, waarbij we ons langzaam maar zeker terugbrengen naar Vancouver.Het totaal aan bezichtigde beren in 't wild staat nu overigens op 5 (vijf)!

Vandaag hebben we de trip gemaakt van Clearwater naar Lillooet. Een soortement van tijdreis was het vandaag. Als je terugdenkt aan de taferelen van “Little House on the Prairie” en je vervangt paard-en-wagen door grote Ford en GMC Pickup’s, dan zie je geen verschil!
We staan in de Fraser Canyon, op maar een paar meter van het razende water van de Fraser river en het weer is fenomenaal…

In 3 dagen van de diepe sneeuw naar hoog-zomer!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan