29 oktober

Door Heleen en Sijko - A long time ago
Woensdag 29 oktober
We staan op een verlaten en pikdonker State Forest ergens in de staat New Jersey. Belleplain genaamd. Een tamelijk groot meer met erom heen enkele loupes met campsites. Toiletgebouwen konden we niet ontdekken. We hebben de auto op een site neergezet en zullen ons morgen melden bij het kantoor.
Deze campground staat in schril contrast met wat ons morgen te wachten staat. Dan staan we in Jersey City aan de Hudson rivier tegenover het Vrijheidsbeeld.
Ik vind het vreemd dat we hier zo in de middle of nowhere staan. Er zijn ook geen andere kampeerders te ontwaren. Maar goed, we zitten droog en warm in ons campertje. Een ding waarmee ik een haat-liefde verhouding heb. Bij koud, nat en/of winderig weer is het ding een uitkomst. Je zet hem neer en gaat je huishoudelijke zaakjes regelen. Geen zorgen over het opzetten van een tent of over koken in de buitenlucht terwijl het regent. Maar ja, die andere kant van de camper. Ik vind het een vresellijk lelijk ding. Veel te plomp en groot. Terwijl dit een kleiner exemplaar is. Als je rijdt rammelt er van alles. Voortdurend zijn we op de een of andere manier van alles kwijt. Goede plekken om een theedoek op te hangen zijn er niet. Het komt misschien ook omdat het een rental is. Een eigen auto voorzie je van handigheidjes, die hier ontbreken.
En als ik de camper op een statepark campsite zie staan, op een groot perceel, dan valt het leed wel mee.
Maar de tentplekjes zijn domweg mooier.
En op commerciële campings waar je elektriciteit en hookups en water hebt sta je vaak op een stuk asfalt, rij aan rij met andere campers. Walgelijk!
Maar dan hebben we een rijdag. Het is koud. We stoppen op een meer of minder idyllisch plekje. We koken, eten, wassen af en maken een ommetje om vervolgens weer verder te rijden. Of we gaan ergens onderweg koffie zetten. Of we zetten ’s ochtends op een camping waar we elektriciteit hebben, de kachel aan en kruipen weer in bed, tot dat de camper warm is. In de camper kun je naar de wc en je kunt douchen. Wij doen geen van beide in de camper. De douche annex wc gebruiken we als berghok. Het is erg klein. En het idee dat we onze eigen producties op enig moment ook moeten lozen via de zwarte buis… Bleh. Een van de voordelen van kamperen is dat je van beslommeringen als wc en douche schoonhouden af bent. En in Amerika kun je op legio plekken naar de wc. In winkels, tankstations. En eigenlijk altijd heel schoon. Maar vannacht staan we dus geheel droog. Geen wc gebouw, geen douche. Een echte kampeerder raakt hiervan niet in paniek. We gaan nog net niet zover dat we een latrine graven. Maar een emmer als nachtspiegel voldoet ook prima. Gelijk omspoelen met water en klaar is kees. De fles met water en de lege emmer staan inmiddels klaar bij de deur.
Ik moet het wat dit onderwerp betreft hierbij laten. Sijko wil niet dat ik concreter word…
 
Wat hebben we vandaag gedaan. Een tochtje door Delaware gemaakt , gewinkeld in de Walmart en we zijn met de ferry van Delaware, Lewes naar New Jersey, Cape May gevaren over de Delaware Sound.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Woensdag 29 december: online infodag met een special guest!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!