07-10: Washington DC (dag 4, Arlington & terugreis)

Door Leon en Puck - 13-10-2008 23:46

De laatste dag van onze Amerika reis. We hoefden pas om 17:14 te vliegen en konden dus de tijd ervoor nog nuttig besteden. Met onze koffers gevuld en ingepakt checken we uit bij het hotel. Gelukkig kunnen we wel onze koffers nog een tijdje in een afgesloten hokje kwijt en hoeven er dus niet mee te slepen door de metropool. Met de metro richting Artlington Cemetary. De nationale begraafplaats. Hier worden o.a. militairen begraven die gedood zijn in een van de huidige oorlogen (Afghanistan, Irak) of die gediend hebben in de tweede wereldoorlog en nu zijn doodgegaan. Tevens worden op Arlington bewaard de resten van 'The Unknown soldier' (in werkelijk een drietal onbekende soldaten uit de de eerste en tweede wereldoorlog en de oorlog in Korea). Deze 'Tomb' wordt 24 uur per dag bewaakt door een speciale erewacht die elk uur, met het nodige ceremonieel, gewisseld wordt.







Na Arlington nog even het centrum van Washington in. Nog even wat rondgelopen en nog wat gegeten en gedronken. Maar het zekere voor het onzekere genomen en op tijd terug gegaan naar het hotel waar we zouden worden opgehaald door een Shuttle busje welke we gereserveerd hadden. Ruim op tijd zaten we in de hotellobby te wachten op het busje maar opgehaald worden ho maar. Wel zagen we op een gegeven moment een busje van de juiste firma stoppen en bijna gelijk weer wegrijden. Dit is waarschijnlijk achteraf gezien 'ons' busje geweest waar iemand anders mooi van heeft geprofiteerd. Na een half uur telaat maar eens gebeld waar ze bleven. Geen paniek, met 10 minuten is hij er! Maar weer wachten dan... Nadat het busje inmiddels een klein uurtje te laat was maar eens voor de tweede keer gebeld. We zouden al zijn opgepikt volgens de telefonist! Nou dat leek ons sterk daar wij toch nog echt bij het hotel stonden. Een nieuw busje kon echter niet meer op tijd geregeld worden en we moesten maar een gewone taxi nemen. Gauw dus nog wat extra cash gepind en een taxi in. Zeventig dollar armer maar wel nog ruim op tijd stonden we veertig minuten laten op Dulles, de internationale luchthaven van Washington. Dat met die transfers moeten we duidelijk wat beter onder de knie krijgen :)

Nadat we de bagage hadden ingecheckt en we ook weer zonder problemen door de veiligheidscontrole waren gekomen, rustig naar de gate gegaan. Daar ons opgemaakt voor het uurtje of 8 vliegen dat ons nog te wachten stond.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan