Volg de Golden Girls 3

Door De Golden Girls op weg naar ....... - 08-08-2008 21:05 Woensdag 6 augustus

Lekker ontbijt om 6.30 uur. In onze Provençaalse jurken waren wij echt de Golden Girls. Wij moesten er vreselijk om lachen. Want mensen keken naar ons en heel snel weer voor zich uit!
De buren naast ons zijn weggegaan om 5.45 uur en volgens ons werd iedereen op camping toen  wakker. Om 8.00 uur reden wij de camping af richting Yosemite park. Direct een camping gevonden in het park. Dat verbaasde ons maar wij waren er wel blij mee. Er stond een "ranger" bij de ingang die het wel leuk vond 2 dames te helpen. Maria maakt onmiddellijk misbruik van zijn hulp.
Hij zei " ik zal deze plaats voor jullie reserveren, maar leg iets ( b.v. stoeltjes of een map) op die plek, zodat de mensen vanavond weten dat deze verhuurd is. Na 20.00 is er nl. niemand meer en mensen gaan op de plek staan en rekenen de andere dag af. (Zo hebben wij dit gisteren ook gedaan). Kunt u die plaats voor ons markeren? Ik heb nog nooit een Amerikaan zo verbaasd zien kijken...... ach het is een Dutch woman......
Maar Maria mocht dat toch echt zelf doen. Helaas werkte dit keer haar charmes niet!
De camping is heel primitief, 2 toiletten is alles wat er is. Toch maar even gedoucht in de camper, wat een uitkomst zo'n douche, of zijn wij inmiddels zo verwent geraakt?
Yosemite is een prachtig park, morgen nog een dag hier. Het weblog wordt 's avonds buiten gemaakt op de laptop bij een glaasje wijn en een vuurtje. Heerlijk toch!

Donderdag 7 augustus


Wij gaan op weg naar Wawona een historisch dorpje in Yosemite.
Veel wegwerkzaamheden maken dat wij er erg lang over doen.
Onderweg komt er een camper ver over zijn weghelft en rijdt ons de spiegel eraf.
Wij kunnen niet stoppen de weg is te smal. In Wawona bij het tankstation kan men ons niet verder helpen. Wij plakken de make-up spiegel van Maria met tape vast in de houder en hebben zo een noodspiegel gecreëerd. In Las Vegas gaan wij naar een station van onze verhuurder en hopen daar een nieuwe spiegel te krijgen. Maar wat doet Maria met een make-up spiegel met vergrootglas in haar bagage? Het kost ons uiteindelijk een halve dag, maar  wij zijn weer een ervaring rijker en een spiegel armer. Vanmiddag zijn wij over de Tioga Pass gereden. Wat is deze prachtig! Het wordt niet voor niets de mooiste weg van Californië genoemd. Glad gepolijste rotsblokken waar af en toe nog sneeuw op ligt.
Alles tegen een helder blauwe hemel met hier en daar een witte wolk.
Wij besluiten deze middag niet door te rijden en overnachten in Mono Lake.
Deze avond weer ontzettend veel gelachen wat doet dat een mens dat goed!
 
Vrijdag 8 augustus


Hee....... Liesbeth is jarig! Happy Birthday to you!
De Birthdaycake hou je maar tegoed tot volgend jaar!
Vandaag de langste route van deze vakantie. De Golden Girls gaan naar Las Vergas. Wij rijden van het Mono Lake, door de prachtige Mojave dessert, naar Bartow 150 km voor las Vegas. Het is een lange maar hele mooie tocht en zoals Maria het weergeeft: Het is zo mooi dat ik er na een lange dag wel genoeg van heb! Wij nemen een KOA camping, heerlijk een zwembad!
De avond rustig doorgebracht en Antoinette wil om 22.00 uur even Skypen ( de laptop staat al klaar)
Dan komt er een SMS van Merel Skypen? Is dit telepathie? Heerlijk Jauke te zien.
Wij vallen om van de slaap, het is heel erg warm 40 graden en willen de airco aanzetten. Werkt niet......
Dat wordt morgen in Las Vegas airco repareren en een nieuwe spiegel. Wat komt er nog meer.
Wij weten het niet het is een nieuwe camper, maar alles rammelt eraan.
Wij zijn allebei vaak met een camper op pad geweest, dus het is ons niet vreemd, maar dit hebben wij nog nooit meegemaakt.Ze moeten het maar eens goed nakijken. Ondanks alles slapen wij perfect!












 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan