5 augustus Sedona

Door Gabriëls - 09-08-2008 08:07

Vandaag blijven we in Sedona, we zouden afreizen naar de Grand Canyon, maar gezien de enorm lange reis maken we letterlijk een pas op de plaats. Sedona ligt inderdaad prachtig temidden van rode bergen. Het landschap roept meteen herinneringen op aan de bekende westerns, prachtige rode bergen die oprijzen uit een woestijnlandschap. Gisteren opweg hieheen moets ik vooral an Lucky Luke en de Daltons denken, het betere tekenwerk, nu aan de echte filmsets. Hier zijn talrijke westerns opgenomen en worden nog steeds veel commercials gedraaid. In een plaatselijk café blijken alle sterren na het opnemen van de film een afzakkertje te hebben genomen. N is het dorp het brandpunt van esoterie, op de mooiste plekken kun je mediteren, maar met de drukte lijkt me dat geen sinecure. De toegangswegen worden koortsachtig verbreed, dat geeft nu nog oponthoud, maar het is vooral een teken dat Sedona booming is. Het aanbod aan meditatie en healings is groot en aan de andere kant zie je de 'klassieke' Amerikanen zich vergapen aan cowboyspullen zoals leren jassen, zadels en uiteraard wapens, mooie revolvers en geweren.

We bezoeken eerste een kapel en beklimmen later in de brandende zon de Cathedral Rock, een hoge berg. Het valt niet mee omdat het snikheet is maar onze inspanning wordt beloond. Het uitzicht is adembenemend mooi en de lucht is helder en zuiverend.
Daarna nog gezwommen in de oak creek  met een klein watervalletje met heel gladde stenen. De energiebronnen, de zogenaamde vortex, hebben we nog niet gevoeld maar al met al is dit een heerlijke rustige dag geweest, waarin we hebben genoten van de natuur en met elkaar. 

Het camperleven went snel, de camper is al heel vertrouwd, jet kunt onze Jamboree fleetwood, 25 feet long aansluiten op het riool, aan het water en aan et lichtnet. Uiteraard roept het meteen spookbeelden op in de trant van wegrijden zonder de zaak te ontkoppelen, maar tot nog toe hebben we nog geen echte averij opgelopen. Eén keer bijna de spiegel eraf gereden en gisteren bij het tanken zaten we bijna klem onder het dak van het tankstation; de dame van het tankstation kwam naar buiten gerend om te zien hoe we nog maar net onder het dak konden wegrijden, het scheelde niks.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan